Pehar po meri legende: Objavljen izgled „Kobijevog trofeja“

NBA 3. feb 202218:02
Podeli:
Kobi Brajant
Kevork Djansezian/Getty Images

Najkorisniji igrač Ol-star utakmice NBA od ove godine dobija posebno priznanje – trofej Kobija Brajanta, a sliku pehara objavila je na društvenim mrežama udovica slavnog košarkaša Vanesa Brajant.

Još u oktobru objaljeno je da će se MVP nagrada na „utakmici svih zvezda“ zvati po „Crnoj mambi“, a sada su poznati i detalji.

Povezano:

Osmougaona osnova trofeja simbolizuje broj osam, koji je Kobi nosio tokom dela svoje karijere, a 18 zvezda označavaju 18 Kobijevih nastupa na Ol-star utakmicama. Visina osnove je dva inča (oko pet centimetara), a to je omaž nagradi MVP Ol-star utakmice, koju je Kobi dobio 2002. godine.

Trofej ukupno ima četiri nivoa i svaki je prožet sličnom simbolikom.

U antologijskoj karijeri Kobi Bin Brajant je u NBA nastupao od 1996. do 2016. godine, sve vreme u zlatno-ljubičastom dresu Los Anđeles Lejersa. Petostruki je NBA šampion, MVP lige 2008. godine, dvostruki olimpijski prvak se selekcijom SAD, a 11 puta je biran u idealnu petorku lige. Smatra se jednim od najvećih bekova u istoriji košarke, a tragično je poginuo u padu helikoptera u januaru 2020. godine zajedno sa ćerkom Džijanom i još sedmoro ljudi.

Komentari

Vaš komentar