PG13: Sudije nemaju poštovanja, samo jedno bacanje za mene

Košarka 3. feb. 20218:153 komentara
Podeli:
Paul George
Sarah Stier/Getty Images

U noći između utorka i srede takmičenje u NBA obeležio je derbi u kojem su Bruklin Netsi bili bolji od Los Anđeles Klipersa 124:120, a zvezda kalifornijske ekipe Pol Džordž bio je veoma nezadovoljan suđenjem nakon poraza svog tima, istakavši čudan sudijski kriterijum za dosuđivanje slobodnih bacanja.

Džordž je utakmicu završio sa 26 poena (11/24 iz igre, 1/1 penali) za skoro 36 minuta na parketu.

Mislim da je činjenica da sam danas izveo jedno slobodno bacanje nepoštovanje prema nama. Ostaviću na tome, više neću komentarisati suđenje. Toliko sam puta kreirao šut i inicirao kontakt, a samo jedno bacanje“, izjavio je 30-godišnji Pol Džordž.

Jedna stvar je izvesna, nedostajao nam je Patrik Beverli. Često se zaboravlja na tog momka, rekao bih. Njegovo prisustvo bi nam na ovoj utakimici pomoglo u ogromnoj meri. Vrati se brzo, Pet Bev, molim te“, rekao je krilni igrač Klipersa Nikola Batum.

Beverli odsustvuje zbog povrede kolena.

Klipersi su drugi na Zapadu sa 16 pobeda i 6 poraza, a u slučaju pobede u duelu sa „Mrežicama“ mogli su da izbiju na prvo mesto konferencije i preteknu Jutu Džez. Na Istoku je Bruklin drugi – trenutno su na bilansu 14-9.

Komentari

Vaš komentar