Pipen: Da li bi MJ osvojio baš sve da sam ostao u Sijetlu?

NBA 1. jul. 202111:08 > 12:0811 komentara
Podeli:
Jonathan Daniel/Getty Images

Trejdovi tokom draftova često su kroz NBA istoriju bili važnijih i od samih izbora novajlija. Jedan od poslednjih primera je zamena Luke Dončića i Trea Janga iz 2018. godine, što je već danas umnogome promenilo istoriju najjače lige na svetu. Međutim, poslednjih dana, opet je aktivna priča iz 1987. godine, kad je Skoti Pipen kao peti na draftu izabran od strane Sijetla, ali ga je nešto kasnije uzeo Čikago, u zamenu za Oldena Polinajsa.

Šta su Bulsi uradili sa Pipenom i veličanstvenim Džordanom svima je poznato, a šta bi uradili bez nesuđenog asa Sijetla, nikad nećemo saznati?

Ipak, baš na tu temu, pričao je vlasnik šest NBA prstenova i drugi najveći igrač u istoriji Bulsa, u čuvenom „Den Patrik šou“.

„Imao bih sigurno dobre saigrače u Soniksima, posebno tu mislim na Šona Kempa i Gerija Pejtona. Znate i sami, to je tim koji je igrao u finalu plej-ofa“, rekao je Pipen.

A kada ga je Den pitao da li bi mu bilo zabavno u to vreme igrati protiv Majkla Džordana, Pipen je odgovorio u stilu svog nekadašnjeg saigrača.

„To bi bilo jako zabavno i ne znam da li bi Majkl stigao tako daleko… Znate na šta mislim. Samo kažem.“

Den nije mogao, a da ne pukne od smeha, dok mu je Pipen davao jedan od najsočnijih i najkontroverznijih intervjua. Očigledno je Skotiju dosta priča o sporednim igračima u Bulsima i veličanju samo Majkla Džordana, pa je ove godine odlučio da kaže mnoge stvari, od kojih ćemo većinu pročitati u knjizi „Unguarded“, koja izlazi na jesen.

Komentari

Vaš komentar