Pipen napao Džordana: Dokumentarac uvredljiv za ostale Bulse

NBA 3. nov. 202119:335 komentara
Podeli:
Skoti Pipen, Majkl Džordan
Guliver Image / Al Messerschmidt via AP

Majkl Džordan i Skoti Pipen smatraju se možda i najboljim dvojcem u istoriji košarke – zajedno su osvojili šest šampionskih prstenova u šest NBA finala, ali istina je da posle završetka karijera nisu imali uvek najbolji odnos. Tome nije doprinela ni dokumentarna serija „Poslednji ples“ i komentari o Pipenu i ostalim saigračima koje je u njoj izneo Džordan.

Pipenova autobiografija „Unguarded“ („Nesačuvan“) izlazi devetog novembra, a časopis „Dži-kju“ (GQ) objavio je njen deo koji se tiče slavnog Majkla Džordana i gledane dokumentarne serije.

Poslednje dve epizode serije su, baš kao i prethodnih osam, veličale Majkla Džordana, a istovremeno nisu davale dovoljno poštovanja meni i mojim ponosnim saigračima. ESPN mi je poslao prvih osam epizoda nekoliko nedelja ranije – dok sam gledao epizode zajedno sa mojim sinovima-tinejdžerima, nisam mogao da verujem. Ja sam u toj seriji bio samo rekvizit. Džordanov ‘najbolji saigrač svih vremena’, tako me je zvao. Da je hteo ne bi mogao da bude više snishodljiv. Svaka epizoda je bila ista – Džordan je na pijedestalu, a njegovi saigrači su sekundarni, mali, baš kao što je on rekao – u sporednim ulogama. Iz sezone u sezonu nismo dobijali zasluge kada smo igrali dobro, a kada je tim gubio, onda su nas krivili“, piše Skoti Pipen.

Džordan je mogao da šutira iz igre 6/24 i ima pet izgubljenih lopti, a u očima javnosti koja ga je obožavala bio je isti ‘bezgrešni’ Džordan. Gledao sam tu seriju, sedeo sam tamo u svojim pedesetim, 17 godina otkad sam odigrao svoju poslednju NBA utakmicu i ponovo sam bio ponižen. Dovoljno je uvredljivo bilo to što sam prvi put morao sve da proživim“, napisao je u svojoj knjizi član Kuće slavnih.

Komentari

Vaš komentar