Pokuševski oborio rekord franšize

NBA 19. apr. 202112:283 komentara
Podeli:
Aleksej Pokuševski
Alonzo Adams-USA TODAY Sports

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski oborio je rekord franšize po broju blokada rukija u porazu Oklahoma Siti Tandera od Toronta 112:106.

Iako posle pet propuštenih utakmica srpski igrač nije imao sovje šutersko veče, uspeo je da postavi novi rekord franšize.

Aleksej je upisao osam poena, ali je imao i sedam skokova i pet asistencija. Sa čak šest rampi oborio je rekord po broju blokada koje je debitant u NBA ligi upisao na jednoj utakmici. Do sada je Serž Ibaka vodio u tome sa pet blokada na meču, u sezoni 2009/2010.

Devetnaestogodišnji igrač je izabran kao 17. pik na draftu i u potpunosti je ispunio očekivanja u ruki sezoni. Na 33 utakmice (na 16 mečeva je bio starter) prosečno je beležio 7.6 poena, uz 4.8 skokova, 1.9 asistenciju i jednu blokadu.

Pokuševski je pre svoje ruki sezone u NBA potpisao ugovor sa razvojnim timom Tandera Oklahoma Siti Blu.

Pronalazim svoju formu, napad, naporno radim, takmičim se i pronalazim pravi ritam. Privikavam se na američki stil igre„, pisao je Pokuševski svoje iskustvo u Dži-ligi.

Aleksej je postao i prvi ruki od 2004. godine koji je na jednoj utakmici imao minimum po pet poena, asistencija, skokova i blokada.

 

Komentari

Vaš komentar