Porodično okupljanje u LA: Veliki dan za familiju Adetokumbo

Košarka 1. apr. 202113:281 komentar
Podeli:
Kostas Antetokounmpo, Giannis Antetokounmpo
Benny Sieu-USA TODAY Sports

U noći između srede i četvrtka po srednjoevropskom vremenu Milvoki Baksi su savladali Los Anđeles Lejkerse uz još jednu sjajnu partiju aktuelnog najkorisnijeg igrača lige Janisa Adetokumba, ali grčkom asu je najveći utisak ostavila činjenica da je parket delio sa dvojicom rođene braće – Tanasisom i Kostasom.

Janis je duel okončao sa 25 poena i 10 skokova, 4 asistencije, ali i 9 izgubljenih lopti, dok je njegov saigrač i stariji brat Tanasis ubacio 8 poena. Kostas je u poraženoj ekipi odigrao svega dva minuta, ali se nije upisao u strelce.

NBA:

Trenutak u kojem smo se sva trojica našli na parketu je verovatno najbolji od početka moje karijere u NBA. Tako nešto ne može ni sa čim da se poredi. Možete da postignete 40-50 poena, date koš za pobedu, to jednostavno nije ni blizu ovome. Kada vidim momke sa kojima sam odrastao i zajedno gledao u plafon maštajući da jednog dana igramo u NBA. Sada smo na istom terneu, a naša majka može sve to da vidi”, izjavio je posle meča Janis Adetokumbo.

Dug smo put nas trojica prešli da bismo se našli ovde. NBA je uvek bio naš san. Neverovatno je kada možete da shvatite šta ste uspeli. Moramo da nastavimo da radimo i budemo još bolji. Tanasis je nemilosrdan, jeste li videli kako je dao onaj koš preko Kostasa? Nije to lepo raditi mlađem bratu”, rekao je kroz šalu najbolji igrač Milvoki Baksa.

Najmlađi brat Adetokumbo, Aleks, ima 19 godina, visok je 203 centimetra, a trenutno nastupa za revervni tim španske Mursije.

Komentari

Vaš komentar