Povreda i/ili nova pravila: Zašto Džejms Harden igra lošije?

NBA 28. okt 202113:37 > 13:383 komentara
Džejms Harden
Photo by Rich Schultz/Getty Images

Bek Bruklin Netsa Džejms Harden kaže da će mu biti potrebno neko vreme da se vrati u formu posle povrede zadnje lože.

Prvi put od sezone 2011/2012, Harden je dao 15 ili manje poena na tri uzastopne utakmice, a u porazu od Majamija imao je 14 poena (4-12 iz igre) i po 7 skokova i asistencija.

NBA:

„Bolje je svakom utakmicom u smislu samopouzdanja i agresivnosti na terenu. Koliko god bih voleo da dajem 30 ili 40 poena, trenutno to ne mogu“, rekao je Harden, koji se mučio s povredom i prošle sezone, te je „na jednoj nozi“ igrao u plej-ofu.

„Tokom leta nisam mogao da treniram i da igram košarku. Tri meseca samo rehabilitacija, tako da mi je ovo peta utakmica. Voleo bih da igram kao nekad, da ubijam, ali biće potrebno vreme“, dodaje Brada.

Harden kaže da je za njega to nepoznata situacija, pošto je dosad imao sreće s povredama.

„Tokom cele karijere nije bilo operacija, ničega… Zato me je ceo ovaj proces sada frustrirao i iscrpeo. Frustrira me kada znam da ne mogu da budem košarkaš koji inače jesam, ali konačno se polako vraćam. Potrebno je mnogo rada i posvećenosti, ali desiće se. Boriću se“, zaključio je 32-godišnji Harden.

Netsi zasad imaju skor 2-3, a u sledeće dve utakmice sastaju se sa Pejserima i Pistonsima.

Džejms Harden
Photo by Al Bello/Getty Images

Činjenica je da se Harden mučio s povredom, ali pojedini mediji u SAD navode još jedan razlog njegovih lošijih igara – promenu pravila, zbog koje se ne dolazi više tako lako do linije slobodnih bacanja.

Navodi se podatak da u karijeri Brada ima 36 posto šuta za tri poena, kao i da je dosad dao više slobodnih bacanja nego šuteva iz igre (6.585 naspram 6.537).

Pogledajte neke od situacija u kojima su sudije ostale neme kada je Harden „prodavao“ kontakt:

 

Komentari

Vaš komentar