Previše povreda: Lejkersi u potrazi za novim kondicionim

NBA 19. jun 202119:261 komentar
Podeli:
LeBron James
AP Photo/Marcio Jose Sanchez

I dalje aktuelni NBA prvaci Los Anđeles Lejkersi zaposliće novog kondicionog trenera za sezonu 2021/2022.

Nina Hsije, koja je postala šef tima koji se bavi fizičkom formom Lejkersa pre dve godine, nije dobila produžetak ugovora sa organizacijom iz Kalifornije.

Povezano:

Ona je u Lejkersima bila više od jedne decenije, a 2020. godine postala je prva žena koja je bila glavni kondicioni trener jednog šampionskog tima u istoriji profesionalnog američkog sporta.

Međutim, Lejkersi nisu imali uspešnu sezonu – eliminisani su u prvoj rundi plej-ofa, a prilično ubedljivo su ih porazili Finiks Sansi. Jedan od ključnih razloga za to su povrede, zbog kojih su Lejkersi u drugoj polovini regularnog toka sezone bili veoma oslabljeni.

Povređeni su bili Entoni Dejvis (prepona), Kentejvijus Kaldvel-Poup (levo koleno), Aleks Karuzo (skočni zglob), Lebron Džejms (desni skočni zglob) i drugi. Dve najveće zvezde, Džejms i Dejvis, ukupno su propustili 66 utakmica regularne sezone.

Sezona na izmaku počela je samo dva meseca po završetku finalne serije plej-ofa za sezonu 2019/2020. u „mehuru“ Orlanda. Mnogo je povreda viđeno u doigravanju, a mečeve su propuštali mnogi Ol-star igrači: Kajri Irving, Džejms Harden, Entoni Dejvis, Džamal Marej, Majkl Konli, Džejlen Braun, Donovan Mičel, Kris Pol, Žoel Embid i Lebron Džejms.

Komentari

Vaš komentar