Psovao i zastrašivao: Portland otpustio generalnog menadžera

NBA 3. dec. 202119:051 komentar
Podeli:
Nil Olšej
AP Photo/Craig Mitchelldyer, FIle via Guliver

NBA tim Portland Trejl Blejzers rešio je da prekine saradnju sa dosadašnjim generalnim menadžerom Nilom Olšejem, a razlog za to bila je „toksična atmosfera“ koju je rukovodilac kluba pravio tokom godina.

Nedavno su se u američkim medijima pojavila informacije prema kojima je Olšej stvarao „neprijateljsko radno okruženje“, zastrašivao i psovao radnike i koristio druge mehanizme kojima je šikanirao podređene. Jedna od najčešćih „žrtava“ Olšeja bio je i bivši trener Teri Stots, na kojeg je Olšej često vikao tokom utakmica, na opšte iznenađenje igrača Blejzersa, prenosi američki „Jahu“.

NBA:

Olšej je na poziciji generalnog menadžera Portlanda bio od 2012. godine, a za to vreme tim iz Oregona jednom je uspeo da dođe do finala Zapadne konferencije.

Naša organizacija je posvećena izgradnji pozitivnih odnosa u našoj zajednici, pozitivnog sveta u kojem živimo i igramo košarku. Naš doskorašnji generalni menadžer je prekršio kodeks ponašanja našeg tima. Da ne bismo narušili privatnost onih koji su učestvovali u istrazi, nećemo objavljivati njene rezultate“, piše u zvaničnom saopštenju Blejzersa.

Privremeni GM biće Olšejov dosadašnji asistent Džo Kronin, a tim će nastaviti potragu za novim prvim čovekom organizacije.

Komentari

Vaš komentar