Rat u Bruklinu: Durent i Kajri protiv trenera Neša i GM

NBA 9. avg 202221:03 > 21:062 komentara
Podeli:
Irving DUrent
Brad Penner-USA TODAY Sports via Guliver Images

Neverovatan put su za godinu i po dana prešli Bruklin Netsi – od tima u kojem je trebalo da zajedno dominiraju Kevin Durent, Džejms Harden i Kajri Irving, do potpunog rasula koje trenutno vlada u ekipi iz „Barklejs centra“.

Prema navodima američkih medija Kevin Durent je održao sastanak sa vlasnikom tima Džoom Caijem, milijarderom sa Tajvana i jednim od osnivača korporacije Alibaba. Tokom razgovora krilni igrač je izrazio nezadovoljstvo načinom na koji rade glavni trener Stiv Neš i generalni menadžer Šon Marks.

Kuda će Durent?

Sastanak je održan u Londonu, gde je KD zajedno sa Hardenom prisustvovao koncertu popularnog muzičara Trevisa Skota, a Durent je Caiju praktično ponudio ultimatum – ili oni ili ja.

Ubrzo je i Njujork post objavio tekst u kojem se poziva na svoje izvore, pema kojima je Kajri Irving, Durentov saigrač i veliki prijatelj, više puta nalgašavao da „nije ljubitelj“ Neša i Marksa.

Međutim, pomalo i iznenađujuće, Cai je u potpunosti stao na stranu Marksa i Neša i jasno tvitovao:

„Naša uprava i stručni štab imaju moju podršku. Donećemo odluke koje su u interesu našeg tima.“

Durent, jedan od najvećih krilnih igrača u istoriji košarke, početkom leta zvanično je podneo zahtev za trejd i naveo je destinacije koje preferira – Finiks i Majami. Međutim, kako vreme prolazi, sve je izvesnije da od razmene Bruklina sa nekim od ta dva tima neće biti ništa, pa ostaje da se vidi gde će nekadašnji MVP.

Durent trenutno ima ugovor sa „Mrežicama“ do leta 2026. godine, a ukupno će zaraditi 198 miliona dolara u tom periodu.

Komentari

Vaš komentar