Remont Seltiksa: Ejndž odlazi, trener postaje predsednik

Košarka 2. jun 202118:591 komentar
Danny Ainge, Brad Stevens
REUTERS/Jessica Rinaldi

Velike promene dešavaju se u redovima slavne NBA franšize Boston Seltiksa – pošto je tim iz Masačusetsa eliminisan iz plej-ofa, došlo je do velikih kadrovskih promena. Legenda kluba Deni Ejndž, povukao se sa mesta predsednika košarkaških operacija, a tu će ga zameniti dosadašnji trener Bred Stivens.

I dalje nije poznato ko će sesti na klupu Seltiksa da kao novi šef stručnog štaba.

NBA:

Deni Ejndž (62) je već nekoliko meseci razmišljao o odluci da napisti 17-strukog NBA šampiona. On je na čelu sportskog sektora Seltiksa bio od 2003. godine, a smatra se tvorcem tima predvođenog Polom Pirsom, Kevinom Garnetom i Rejom Alenom, koji je 2008. godine osvojio šampionski prsten.

Ejndž je kao igrač osam godina igrao za Seltikse, a potom je bio bek Kingsa, Trejl Blejzersa i Sansa. U Finiks Sansima je bio i glavni trener od 1996. do 1999. godine.

On je do povlačenja sa pozicije bio NBA funkcioner sa trećim najdužim stažom – duže od njega su na svojim pozicijama samo Pet Rajli (u Majami Hitu od 1995.) i Greg Popovič (u San Antonio Sparsima od 1996. godine).

Bred Stivens (44) je trener Seltiksa bio od 2013. godine, kada je preuzeo slavnu organizaciju nakon veoma uspešnog šestogodišnjeg mandata na univerzitetu Batler.

Upravljao je ponovnom izgradnjom tima posle trejdova u kojima su otišli Pirs, Garnet i Alen, a od 2014. do 2021. godine svaki put je ušao u plej-of, ali nijednom nije došao do finala, iako je triput bio u finalu Istočne konferencije (2017, 2018. i 2020. godine).

Rekao je da mu je posao trenera bio izuzetno stresan tokom „mehura“ u Orlandu prethodne godine.

Seltiksi su u pet utakmica ispali u prvoj rundi plej-ofa od Bruklin Netsa, a učešće u doigravanju izborili su kroz plej-in turnir.

Komentari

Vaš komentar