„Ruki ugovor od 800 hiljada sam potrošio pre prve utakmice“

NBA 27. dec 202115:00 > 15:006 komentara
Podeli:
Gilbert Arenas
ChristopheElise via Guliver

Nekada jedan od najboljih strelaca NBA Gilbert Arenas tokom karijere bio je poznat po svojoj nepredvidivoj prirodi, a u intervjuu za jutjub kanal „VladTV“ govorio je o tome kako se ponašao kada je dobio prvi novac od NBA ugovora.

Ludi svet Gilberta Arenasa:

Prvi ugovor – ne sećam se koliko je iznosio… 845 hiljada dolara? Toliko? Uf, s***e… Potrošio sam ga pre drafta. Mislio sam da će me izabrati u prvih 10 i da će to značiti da ću zaraditi milione. Kupio sam kadilak eskalejd i u njemu je bilo pet televizora i četiri zvučnika od po 30 centimetara. Video sam da Geri Pejton u svojim kolima ima krov prekriven antilop kožom, pa sam i ja to nabavio. Naravno, imao sam veliki lanac, baš kao i svi drugi – na njemu su bili moji inicijali“, ispričao je Gilbert Arenas.

Sve sam potrošio i onda je ispalo da mi je ostalo oko 500 dolara mesečno. To mi je bilo dovoljno samo za gorivo. Imao sam i devojku i dva psa, a nisam imao ništa. Često sam spavao u hali jer nisam imao novca da se vraćam kući i opet dolazim u arenu. Praktično sam bio beskućnik zbog toga što nisam imao za gorivo. To mi je na neki način i pomoglo jer sam često trenirao i saznao sam šta znači biti profesionalac“, rekao je nekada fantastični košarkaš.

Gilbert Arenas (39) je bio Ol-star od 2005. do 2007. godine, bio je jedan od najboljih strelaca lige svojevremeno. Karijeru u NBA su mu u dobroj meri skratile povrede, ali i neretko neprofesionalno ponašanje, koje je rezultatiralo suspenzijama, poput one kada je zbog nošenja pištolja u svlačionici propustio najveći deo sezone 2009/2010.

Igrao je za Golden Stejt, Vašington, Orlando, a 2012. je imao kratku epizodu u Memfisu.

Komentari

Vaš komentar