Samo 34 godine, a već prvi trener NBA tima

NBA 29. jun 202211:10 > 11:141 komentar
Podeli:
Vil Hardi
Scott Wachter-USA TODAY Sports via Guliver

NBA tim Juta Džez dogovorila se sa mladim trenerom Vilom Hardijem da u narednih pet sezona bude šef struke tima iz Solt Lejk Sitija. Doskorašnji pomoćnik Imea Udoke u Boston Seltiksima postaće na taj način najmlađi aktivni glavni trener u najjačoj svetskoj ligi.

Hardi ima samo 34 godine, a ovo će mu biti prvi angažman na poziciji glavnog trenera. Svojevremeno je bio igrač na malo poznatom koledžu Vilijams.

NBA:

Juta je prethodnih sezona jedan od najkonstatnijih timova Zapadne konferencije, osnovu ekipe čine bek Donovan Mičel i centar Rudi Gober, ali Džezeri hronično podbacuju u doigravanju. Po završetku prethodne sezone tim je posle devet godina napustio Kvin Snajder, a sve više se govori o tome da bi neko od dvojca Gober-Mičel mogao da bude trejdovan.

Hardi na taj način postaje još jedan glavni trener NBA tima iz „stabla“ legendarnog Grega Popoviča – karijeru je započeo kao video-analitičar u Popovom stručnom štabu u San Antonio Sparsima. Hardi je vodio i tim Sparsa u Letnjoj ligi u četiri navrata.

Zanimljivo jeda će Hardi biti mlađi od dvojice svojih igrača – NBA veterana Rudija Geja i Majka Konlija.

Džez je dobio pojačanje i u kancelarijama tima – ulogu jednog od generalnih menadžera dobio je i nekadašnji trener Memfisa i Njujorka Dejvid Fizdejl.

Komentari

Vaš komentar