„Samo pričaju da sam loš, a kad odem u BKN kažu da nije fer“

Košarka 31. mar. 202113:192 komentara
Podeli:
Blake Griffin
Steph Chambers/Getty Images

Jedna od najčešćih tema u vezi transakcijama igrača u NBA poslednjih dana je način na koji su Bruklin Netsi oformili snažan tim u „Barklejs centru“. Oni sada u sastavu imaju šestoricu igrača koji su u karijeri nastupili na Ol-star duelu, a mnogi kritikuju takvu postojanje takve mogućnosti za jednu ekipu. Sa time se ne slaže novi krilni centar „Mrežica“ Blejk Grifin.

Grifin je, baš kao i Lamarkus Oldridž nedugo posle njega, postao igrač Bruklina pošto je otkupio svoj dotada važeći ugovor sa Detroit Pistonsima, pa kao slobodan igrač pojačao njujoršku ekipu.

NBA:

Smešno mi je što mnogi kritikuju mogućnost da pojačam Bruklin. Poslednje dve godine su svi samo pričali koliko sam loš“, izjavio je Blejk Grifin.

Čim sam našao klub koji se bori za prsten, svi su rekli: ’To nije fer!’“, rekao je krilni centar koji je u ranoj fazi karijere bio poznat po svojim „poster“ zakucavanjima.

U Netsima, koji su trenutno na deobi prve pozicije tabele Istočne konferencije sa skorom 32-15, pored Grifina i Oldridža igraju nekadašnji ili sadašnji „Ol-NBA“ igrači Kevin Durent, Džejms Harden, Kajri Irving i Diandre Džordan.

Grifin ima 32 godine, 2009. godine je bio prvi pik drafta, a debitovao je 2010. godine kao igrač Los Anđeles Klipersa, iz kojih je 2018. prešao u redove Pistonsa. Šest puta je bio učesnik Ol-star susreta, triput je izabran u drugu najbolju petorku NBA, a dvaput u treću. Nikada nije osvojio šampionski prsten.

Komentari

Vaš komentar