Šek: Mogli smo Kobi i ja da osvojimo sedam titula

Košarka 1. maj. 202119:153 komentara
Podeli:
Kobe Bryant, Shaquille O'Neal
Guliver Images / AP Photo/Mark J. Terrill

Los Anđeles Lejkersi su na prelazu iz 20. u 21. vek bili dominantan tim u NBA – dvojica superzvezda Šakil O’Nil i Kobi Brajant bili su u najboljim godinama i nezaustavljivi kada su bili u dobrim odnosima. Na njihovu žalost, harmonični odnosi nisu dugo potrajali, pa su zlatno-ljubičasti osvojili tri šampionska prstena (2000, 2001. i 2002. godine). Centar O’Nil žali za proputšenom prilikom i misli da su „Jezeraši“ mogli da budu daleko uspešniji.

NBA:

Osvojili bismo sedam titula. Razlog zbog kojeg sam ja trejdovan nije bila svađa sa Kobijem. Ja sam otišao jer je uprava insistirala da prihvatim manje novca. Ja to nisam želeo da prihvatim, a imao sam novac. Trebalo je da kažem: ’Dovoljno sam uzdigao ovaj tim, sada je to tvoj tim, Kobi’. On je sve želeo odmah“, izjavio je Šakil O’Nil gostujući u podkastu „Ol det smouk“ koji vode nekadašnji NBA igrači Met Barns i Stiven Džekson.

Bio je to tim u kojem sam ja bio glavni igrač, a on je želeo glavnu ulogu. Ja sam video nešto u njemu. Sada želim da sam imao više takta. Ego se isprečio. Dogodile su se mnoge stvari koje su mogle da se izbegnu. Verovatno je to bila i moja krivica“, rekao je po mnogima fizički najdominantniji igrač u istoriji košarke.

Šakil O’Nil je posle brojnih sukoba sa Brajantom 2004. godine trejdovan u Majami Hit, sa kojim je 2006. osvojio svoju četvrtu i poslednju NBA titulu.

Kobi Brajant, koji je poginuo 2020. godine, ostao je u Lejkersima do kraja karijere – 2016. godine. Prvak je bio još dvaput – 2009. i 2010. godine sa timom u kojem su još igrali Pau Gasol, Lamar Odom, Endru Bajnam, Derek Fišer…

Komentari

Vaš komentar