Šek se Nikoli zahvalio na ruskom, Jokić kao Vilt

NBA 15. jan. 20219:24 > 9:301 komentar
Podeli:
Nikola Jokič
Ron Chenoy-USA TODAY Sports

Posle pobede nad Golden Stejtom Nikola Jokić je pričao sa voditeljima emisije "Inside NBA". Erni Džonson, Keni Smit, Čarls Barkli i Šekil O'Nil su imali priliku da postave po jedno pitanje Nikoli, a zvezda je zbog svog komentara bio naravno Šek.

U ovom trenutku je Nikola Jokić najbolji asistent u NBA ligi uz Džejmsa Hardena. Njih dvojica imaju po 10,4 asistencije po meču, a baš je zato Erni Džonson Jokića pitao da li može da bude prvi centar posle Vilta Čemberlena koji će biti na vrhu u ovoj kategoriji.

Ne znam, dugačka je sezona. Igramo tako da mi trener daje mnogo lopti i imam mnogo prilike da asistiram i da učinim saigrače boljima i da im napravim lake poene. Nije samo do mene nego do strategije i do timskog rada„, rekao je Nikola Jokić.

Jokića je Čarls Barkli pitao o situaciji sa koronavirusom i kako je igrati a sa druge strane odražvati svakodnevni život.

Drugačije je, ali to su pravila i moramo da ih poštujemo. Sve što se dešava, timovi koji se čuvaju, timovi koji imaju više igrača i imaće priliku da možda imaju neke lake pobede„.

Šekil O’Nil je rekao Jokiću da je u utakmici sa Voriorsima „uništio“ rukija Džejmsa Vajsmena, ali ne fizičkom igrom već pametnim i strpljivim pristupom.

POVEZANE VESTI

Ne bih rekao da sam ga uništio. Volim da igram sporo, da vidim da li će da me udvoje. Gde će da me udvoje. Za mene i za tim je bitno da je svaki meč učenje. Da li će nas udvojiti na našoj polovini ili protivničkoj, mnogo su me udvajali u plej ofu i samo moramo da učimo i da se podsetimo. Nekada moram da budem i agresivan i da idem na obruč, ne da pogodim mogu i da izvučem slobodna bacanja„, kazao je Jokić koji je na kraju pričao još malo o asistencijama.

Dosta često imam loptu na vrhu reketa. Odatle mogu da dodajem, ako imamo dobar blok i dosta prostora, mogu da dam bekdor pasove, mogu i da šutnem poludistancu. Nikad u utakmicu ne ulazim napamet, već uzimam ono što mi ona daje„.

Na kraju intervjua se Šek zahvalio Nikoli Jokiću rekavši „Spasiba“, a Jokić je odmah uz smeh ispravio legendarnog O’Nila poručivši mu da je to ruski jezik.

Komentari

Vaš komentar