Šekov sin u posebnom timu Dži lige

NBA 28. sep 202220:26
Podeli:
AP Photo/Matthew Hinton via Guliver image

Šarif O'Nil posle završenog koledža nije prošao na Draftu niti se pokazao u Letnjoj ligi gde je nosio dres Lejkersa. Ipak probaće da se dokaže u Dži ligi u timu Ignajt koji je napravljen da promoviše košarkaške veterane ali i mlade talente.

Šarif O’Nil igra na poziciji centra ili krilnog centra, visok je 208 centimetara ali ne odlikuje se veličinom poput svog tate. Ima 102 kilograma i još je ranije bilo poznato da se ne radi vaš o sličnom talentu kakav je imao Šakil.

Šarif je završio srednju školu u Kaliforniji, bio je na UCLA i na LSU univerzitetima, a kako ga niko nije draftovao probaće da traži šansu u Dži ligi. Inače osim njega u timu će biti i Džon Dženkins, Kameron Jang, bivši centar Partizana Erik Mika, ali i ukrajinski veteran Pu Džeter.

Što se samog Šarifa tiče treba i napomenuti da je on u toku koledž karijere imao veliki problem jer je morao da operiše srce. Iza toga je O’Nil uspeo da nastavi karjieru, ali je 2020. rešio da promeni koledž. Posle UCLA je prešao na Luizijana Stejt gde je doduše igrao nedovoljno da bi se dokazao skautima. Beležio je manje od tri poena u proseku na dvadesetak utakmica za dve sezone.

Komentari

Vaš komentar