Sijetl bi ponovo mogao da dobije NBA franšizu

NBA 21. jan. 202110:202 komentara
Podeli:
Sijetl Supersoniks
Getty Images/Oto Greule Jr

Komesar NBA lige, Adam Silver, još ranije je izjavio da bi Liga mogla uskoro da se proširi. Po pisanju insajdera CNBC televizije, Džabarija Janga, Sijetl bi mogao da dobije jednu od dve pozivnice.

Gradonačelnica Dženi Derkan je već obavila pregovore sa Silverom i rekla je da su šanse „njenog grada” da ponovo dobije NBA franšizu izuzetno velike.

Ako se pronađe razumno rešenje ponovo ćemo imati Sonikse u najvećem gradu države Vašington. Veliki sam optimista”, rekla je Derkanova.

Ime „Supersoniks”, logotip i boje tima, dostupni su svakom novom klubu iz Sijetla. Popularni Soniksi su „živeli” u Sijetlu do 2008. godine, kada je klub prebačen u Oklahoma Siti, gde je postao Oklahoma Siti Tander. Sijetl Supersoniksi su NBA šampioni iz 1979. godine.

Kako piše sajt „Pickandroll”, kandidati za dobijanje druge NBA franšize su Las Vegas i Kanzas. I jedan i drugi grad imaju želju, ljude i novac da ostvare svoje snove. Međutim, Las Vegas se u ovom trenutku smatra favoritom za drugu pozivnicu u proširenju Lige.

Komentari

Vaš komentar