Slučaj Barea: Ima li većeg gospodina od Marka Kjubana?

NBA 11. dec. 202014:094 komentara
Podeli:
Džej Džej Barea Mark Kjuban Dalas
Alonzo Adams-USA TODAY Sports - Reuters

Dalas se u četvrtak oprostio od Džej-Džeja Baree, plejmejkera veterana i jednog od omiljenih igrača Meveriksa među navijačima, a vlasnik franšize iz Teksasa Mark Kjuban još jednom je pokazao da ceni svoje igrače.

„Još mi nije to došlo u glavu, ali probudio sam se izuzetno srećan. Proveo sam neverovatno vreme ovde u Dalasu, ništa ne bih promenio. Sa druge strane, jeste težak dan, kraj mog igračkoh puta u Dalasu, ali nosim samo lepe uspomene“, kaže Barea.

Barea (36) proveo je 11 od svojih 14 NBA sezona u Mevsima, sa kojima je 2011. godine osvojio titulu. Posle povratka od povrede Ahilove tetive, prošle sezone je Portorikanac bilježio 7,7 poena i 3,9 asistencija na 29 utakmica.

Mevsi su bili svesni da će otpustiti Bareu kada su nedavno s njime potpisali jednogodišnji ugovor za 2,6 miliona dolara, a to je bio način vlasnika Marka Kjubana da se Barei oduži za sve što je uradio u dresu Dalasa. Portorikanac je igrao važnu ulogu u pohodu na titulu u sezoni 2010/2011.

Džej Džej Barea
Pool/Getty Images


„On je na mnogo načina godinama bio srce i duša ovog tima, ponos Portorika. Bilo je jasno da se okrećemo mlađim snagama, svi smo to znali, a taj ugovor bio je način da pokažemo da cenimo sve ono neverovatno što je uradio u karijeri, bila je to naša zahvalnica“,
rekao je predsednik košarkaških operacija Meversika Doni Nelson i dodao:

„Džej-Džej ima još košarke u sebi, to će vam reći svako ko je trenirao s njime sasa. Bio je važan deo našeg pohoda na titulu. Njegov prsten trebalo bi da bude malo veći jer srcu unutar tog 178 cm visokog tela nema ravnog. Mnogo će nam nedostajati“.

U velikom finalu 2011. godine Mevsi su gubili sa 2-1 u seriji, a onda je trener Rik Karlajl uvrstio Bareu u startnu postavu – Portorikanac je prosečno beležio 13,3 poena i 4,7 skokova, a Mevsi su dobili naredna tri meča.

Povezane vesti

Ukupno je peti u istoriji Dalasa po broju odigranih utakmica (637), iza Dirka Novickog i trojca iz osamdesetih (Bred Dejvis, Derek harper, Rolando Blekmen)

„Dalas je moja druga kuća, posle Portorika. Ovo je posebno, čoveče, ovde sam bio najsrećniji“, kaže Barea, a vlasnik Kjuban nekoliko puta u prošlosti najavljivao je da bi Džej-Džej mogao da se vrati kao funkcioner.

„Voleo bih da se vratim i da ponovo pomognem ovom timu. Moj cilj jeste da budem trener na najvišem nivou i znam da ću biti odličan, pogotovo ovde u Dalasu. Ove sezone definitivno želim da igram, posle toga ću napraviti pauzu da uživam u porodici, ali želim da ostanem u košarci“.

Osim na terenu, Džej-Džej je bio i istaknuti član zajednice, što potvrđuje i Kjuban.

„Džej-Džej je legenda Mevsa, ali ono što je radio na terenu samo je mali deo onoga što on predstavlja. Titula jeste velika, ali uvek će biti veće ono što radi za Portoriko i za ljude koji su u nevoljama“, ističe Kjuban.

Komentari

Vaš komentar