Šta znači Nikolina povreda?

NBA 14. jan 202313:02
Ric Tapia Icon Sportswire via Guliver image

Nikola Jokić nije igrao meč sa Klipersima u noći petak na subotu, a stavljen je na listu povređenih zbog problema sa zglobom desne ruke. U objanjenju je pisalo "Wrist management" što znači da se ne radi o ozbiljnijoj povredi.

Jokić je tokom aktuelne sezone imao zavoj na zglobu desne ruke kojom on naravno šutira. Nije Nikola neko ko propušta mečeve zbog lakših povreda niti je neko ko je sklon povredama. Ipak s obzirom na to da je Denver zaređao sa pobedama i da su igrači u dobroj formi ekipa je svesno ostavila Nikolu u Koloradu.

On je propustio put za Los Anđeles i gostovanje Klipersima, Nagetsi su dobili predvođeni Marejom i Porterom, a u franšizi Denvera ne misle da će Nikola još mnogo mečeva propustiti zbog ovog problema. I sam trener Meloun je rekao da Nikolu taj problem muči neko vreme, ali je na tome završio izlaganje o povredi.

„Nikola nije otputovao u Los Anđeles, ali nema dugoročne zabrinutosti što se tiče njegove povede. Ne zvuči kao nešto ozbiljno“, napisao je na Tviteru novinar iz Kolorada Majk Singer.

Što je najvažnije Denver se snašao bez Nikole i sada je i dalje prvi na Zapadu. Interesantan je bio i odgovor Majka Melouna o Jokićevom odsustvu i o tome kako je to uticalo na igru tima koji je i te kako imao igrače da zamene Nikolu.

„Počinjem da mislim da je Nikola maaaaalo precenjen“, rekao je sarkastično trener Nagetsa.

Svakako je Denver možda i sa namerom hteo da žrtvuje meč sa Klipersima da bi najbolji igrač ekipe mogao malo da odmori ruku kojom šutira i asistira i kako bi bolovi, koji verovatno nisu veliki, bili smanjeni. Situacija oko Jokića svakako ne bi trebalo da brine, a ono što treba da brine druge ekipe je da je Denver dobio Kliperse i bez svog nosioca igre i da to može da bude pokazatelj da je ovaj tim konačno spreman za velika dela u plej ofu.

Komentari

Vaš komentar