Stef o Klejovom rekordu: Dostižan je; Ker: Strahopoštovanje

NBA 15. apr. 202114:32
Podeli:
Stef Kari
AP Photo/Jed Jacobsohn

Stef Kari priznao je da je mislio na rekorde svog saigrača i prijatelja Kleja Tompsona tokom meča sa Oklahoma Sitijem, u kojem je postigao 42 poena u pobedi svog Golden Stejta 147:109.

„Apsolutno“, nasmejao se Kari na pitanje da li je mislio o tome kako bi mogao da obori Tompsonov NBA rekord od 14 trojki u jednoj utakmici.

Klej Tompson je toliko ubacio u oktobru 2018. godine, a prethodni rekord držao je Kari sa 13 trojki u novembru 2016. godine. U duelu s Tanderom Kari je dao 11 trojki za 29 minuta, a posle duela se osvrnuo na još jedan Tompsonov rekord – 37 poena u četvrtini u januaru 2015, a Kari je sada dao 25 poena u trećoj četvrtini (8-8 iz igre).

Povezane vesti

„Baš sam se šalio sa momcima večeras jer se sećam te Klejeve utakmice u Čikagu, on je to uradio u tri četvrtine (dao 14 trojki). Još je luđe što je ubacio 37 poena u četvrtini – ja sam sad imao 25 i činilo mi se da mi niko ništa ne može, a on je za to vreme dao 12 više. A 14 trojki… Mislim da je dostižno, videćemo“, smatra 32-godišnji Kari.

Stef blista u poslednje vreme – u osam uzastopnih mečeva ubacio je 30+ poena, a u ponedeljak je prestigao Vilta Čemberlejna na mestu najboljeg strelca u istoriji Voriorsa.

„Iako kažem da me ništa više ne iznenađuje, i dalje imam strahopoštovanje prema njegovom šutu. Neverovatni su njegovo umeće i samopouzdanje. Divno je to videti. On je čovek na vrhuncu moći kada je reč o treningu, radu, telu, ali i umu“, rekao je trener Voriorsa Stiv Ker.

Videćemo može li Kari da odvede Golden Stejt do plej-ofa. Trenutno su Voriorsi deveti na zapadu sa skorom 27-28.

Komentari

Vaš komentar