Vlasnik Netsa: Antivaksere ne zanima ni košarka ni Kajri

NBA 30. okt 202115:14 > 03. nov 2021 13:391 komentar
AP Photo/Mary Altaffer

Pred meč između Bruklina i Šarlota pre nekoliko dana nezadovoljni protestanti su se okupili ispred "Barklejs centra". Radi se o grupi antivaksera koji su se okupili kako bi podržali Kajrija Irvinga koji odbija da se vakciniše pa zbog toga ne može da igra u ekipi Netsa na domaćem terenu.

U Njujorku je nemoguće biti u dvorani ako niste vakcinisani, pa Kajri zato ne može da igra u mečevima u Bruklinu. On ne igra ni na gostujučim mečevima u skladu sa odlukom tima.

Ili će se vakcinisati kako bi mogao da igra u Njujorku. Ne pitajte me kada će se i da li će se promeniti pravilo u Njujorku. Ako pitate ljude koji odlučuju o tome oni će reći kako se oslanjaju na nauku i na ono što traže zdravstvene vlasti„, rekao je Džo Cai.

Vlasnik Netsa kaže da mu je Kajri kazao da neće igrati dok se „nešto ne promeni“, kao i da poštuje njegovu odluku i njegova verovanja. Cai je komentarisao i okupljanje antivaksera koji su podržavali Kajrija Irvinga.

Baš je kavaljerski tako oteti neku situaciju u kojoj se radi o životu i smrti. Ljudi ne bi trebalo da prave političko pitanje oko ovoga. Kada vidiš protestante, oni imaju političku poruku. Nisu oni navijači košarke. Ne zanima njih ko igra ili ne. Otimaju čitavu temu jer je opasno kada imamo situaciju oko života i smrti. Ako nisi vakcinisan i dobiješ kovid, mnogo je veća verovatnoća da se razboliš i da možda umreš„, dodao je vlasnik Bruklin Netsa.

Komentari

Vaš komentar