Voriorsi na svečanom prijemu, Bajden zaboravio Kleja

NBA 18. jan 202310:071 komentar
Džo Bajden
REUTERS/Josh Morgan-USA TODAY

Tradicionalno šampionski tim NBA ide u posetu predsedniku SAD, a ta praksa nastavljena je tokom mandata Džozefa Bajdena pošto je bila prekinuta tokom perioda u kojem je u Ovalnoj kancelariji sedeo Donald Tramp.

Golden Stejt Voriorsi su 2022. godine osvojili naslov NBA prvaka savladavši u finalnoj seriji Boston Seltikse sa 4-2 u pobedama. Bila je to četvrta titula za trojicu najpoznatijih igrača „Ratnika“ – Stefa Karija, Drejmonda Grina i Kleja Tompsona.

NBA:

„Neverovatno je kako ste ponovo uspeli da izgradite tim oko ‘Velike trojke’ – Stefa Karija, Drejmonda Grina i… U svakom slučaju sjajno. Vi ste zaista neverovatni“, rekao je Džozef Bajden, koji nije mogao da se seti Kleja Tompsona, jednog od najboljih šutera u istoriji košarke i olimpijskog prvaka iz Rio de Žaneira.

„Golden Stejt Voriorsi, uvek ste dobrodošli u Beloj kući“, kazao je predsednik koji je na čelu SAD od 2020. godine.

Voriorsi svoju titulu 2017. godine nisu proslavili sa predsednikom Trampom, a Kari je svojevremeno izjavio da tim ne bi došao ni da ga je predsednik pozvao. Ekipa predvođena Karijem zahvalila se Bajdenu i na trudu koji je omogućio da se Britni Grajner, slavna američka košarkašica, vrati u SAD u okviru zamene zatvorenika sa Rusijom.

Komentari

Vaš komentar