Za brige navijača Baksa: Janis kaže da bi voleo u Čikago

NBA 15. avg 202219:53
Podeli:
Janis Adetokumbo
Adam Glanzman/Getty Images

Grčki košarkaš Janis Adetokumbo je član Milvoki Baksa otkad su ga draftovali 2013. godine, a u međuvremenu je postao jedan od najvoljenijih igrača u istoriji ekipe iz Viskonsina, naročito pošto ih je odveo do šamponske titule 2021. godine. Međutim, 27-godišnji Atinjanin nije isključio mogućnost da u nastavku karijere zaigra za neku drugu NBA ekipu.

Tokom ispunjavanja sponzorskih obaveza grčki reprezentativac je govorio za čikaški radio Foks 32 – postavljeno mu je pitanje da li bi želeo da nekad zaigra za Bulse.

NBA:

„Svako ko bi na to pitanje odgovorio sa ‘ne’, mogoa bi da se smatra lažovom. Bulsi su tim koji je osvojio mnogo titula, koji je imao jednog od najvećih igrača svih vremena, ako ne i najvećeg. Nema tu razmišljanja – svi bi želeli da nekad zaigraju za Čikago“, izjavio je Janis Adetokumbo.

„Nikad se ne zna šta nosi budućnost. Ko zna šta će život da donese, možda zaigram i za Čikago. Međutim, trenutno sam posvećen Milvokiju“, kazao je košarkaš nigerijskog porekla.

Adetokumbo ima još čeitiri godine na petogodišnjem ugovoru sa Baksima, koji je vredan 228 miliona dolara. Bio je MVP lige 2019. i 2020. godine, a u prethodnih šest sezona učestvovao je na Ol-star utakmici.

Zanimljivo je da je Janis u prethodnom plej-ofu bio „dželat“ Bulsa – Milvoki je eliminisao Čikago iz doigravanja sa 4-1 u pobedama, a Grk je beležio 28,6 poena, 13,4 skoka i 6,2 asistencije u toj seriji.

Komentari

Vaš komentar