Zašto Micić nije završio u Bulsima?

NBA 15. avg 202217:18 > 17:233 komentara
Podeli:
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Drugo leto zaredom Vasilije Micić je odbio da ode u NBA ligu. Sada deluje da je još sigurniji u odluku da treba da ostane u Anadolu Efesu jer nije dobio garancije da u NBA može da dobije adekvatne minute. Međutim u jednom momentu je izgleda moglo da se desi da srpski plej ode u Čikago.

Taj tim je po nekim pričama generalnih menadžera bio najbliži da dođe do Micića. Prava na njega naravno polaže Oklahoma koja ni malo nije privlačna za Vasu koji je želeo u NBA da igra za ekipu koja će konkurisati za viši plasman, da ima pristojnu minutažu i da zarađuje bar oko šest miliona dolara.

Kako piše portal Hevi za Micića su bili zaintresovani Baksi i Nagetsi, ali ni jedna ni druga ekipa nisu hteli da menjaju svoje bekove koje trenutno imaju. Bulsi su tu deficitarni, posebno zbog povrede Lonza Bola pa bi Micić čak mogao i da bude starter.

#related-news_1

Ipak dve stvari su presudile da Vasa ne dobije ponudu Bulsa. Čikago bi morao Oklahomi da pošalje pika prve runde i da uz to plati Miciću veliku svotu novca koja bi učinila da ta franšiza pređe granicu seleri kepa. Uz sve to nisu baš u NBA poverljivi prema evropskim bekovima kojima treba dati veliki novac jer dolaze sa epitetom „najboljeg igrača van NBA“. Primer Klipersa sa Milošem Teodosićem upravo to ukazuje.

Čikago je u svemu ovome rešio da ide na „sigurniju“ varijantu. Uzeo je veterana Gorana Dragića koji će igrati sličnu ulogu kakvu bi imao Vasa da je došao. Uz to je Slovenac daleko jeftiniji jer će njega Bulsi plaćati 1,8 miliona dolara.

Komentari

Vaš komentar