Želite Garubu u NBA? Morate da platite više nego za Dončića

NBA 28. jul. 20213:03
Podeli:
Usman Garuba
2021 Euroleague Basketball

Mladi košarkaš Real Madrida Usman Garuba biće najverovatnije izabran „u lutriji“ na predstojećem NBA draftu. Neki od timova koji imaju prvih 14 izbora na draftu pokoniće svoje poverenje mladom španskom reprezentativcu, a Real planira dobro da zaradi na svom „proizvodu“.

Kako prenosi „basketnews.com“, otkup Garubinog ugovora iznosiće čak tri miliona evra, što je za jedan milion više od svote koju je klub dobio kada ga je napustio Luka Dončić 2018. godine.

Evroliga:

NBA tim koji izabere Garubu može da plati tek 750 hiljada dolara po pravilima lige, što znači da će ostatak obeštećenja morati da bude isplaćen iz Garubinog prvog NBA ugovora.

Ukoliko Garuba ne bude izabran visoko, to će biti veći deo njegove plate, pa ostaje da se vidi da li će u tom slučaju uopšte otići u NBA.

Ovaj 19-godišnji Madriđanin visok je 203 centimetra, ima oko 104 kilograma, a igra na poziciji krilnog centra. U Realovoj akademiji je od svoje 11. godine, a za prvi tim debitovao je u sezoni 2019/2020.

U prethodnoj sezoni u proseku je u Evroligi beležio 3,9 poenai 2,8 skokova za oko 16 minuta na terenu, što je bilo dovoljno da dobije nagradu „Evroligina zvezda u usponu“.

Komentari

Vaš komentar