Žena na klupi Blejzersa ili Medžika? Moguće je

NBA 13. jun. 202112:32
Podeli:
Becky Hammon, Gregg Popovich
AP Photo/Morry Gash

Kako piše Atletik asistentkinja Grega Popoviča Beki Hemon bi mogla da postane glavni trener Portlanda ili Orlanda. Ona će uskoro biti na intervjuima sa upravama tih franšiza oko preuzimanja mesta glavnog trenera.

Beki Hemon je već bila prva žena u istoriji koja je vodila neki tim u NBA ligi. Ona je u minuloj sezoni menjala Grega Popoviča, a kako stoje stvari mogla bi da postane i prva žena glavni trener u istoriji lige. Nju će intervjuisati urpava Trejl Blejzersa i Medžika.

Naravno da je mnogo interesantnije mesto trenera Portlanda koji je završio saradnju sa Terijem Stotsom, a među kandidatima za njegovog naslednika osim Hemonove su i asistent Klipersa Čonsi Bilaps, Don Stejli koji radi na Univerzitetu Južna Karolina, asistent Netsa Majk Dantoni i funkcioner Sparsa Brent Beri.

Beki Hemon je inače igrala od 1999. do 2012. godine i igrala je za Njujork Liberti, San Antonio Starse, ali i za evropske timove Trentino, CSKA, Valensiju, Nadeždu i Spartak iz Moskve. Od 2014. je u trenerskom timu Grega Popoviča u San Antoniju.

Komentari

Vaš komentar