„Znamo šta treba da radimo da popravimo Benov šut“

NBA 22. jun 202110:331 komentar
Podeli:
Ben Simmons
Kevin C. Cox/Getty Images

Košarkaši Filadelfija Seventisiksersa nisu uspeli da se domognu finala Istočne konferencije u NBA plej-ofu – eliminisali su ih Atlanta Hoksi, iako je ekipa iz Pensilvanije bila favorit. Jedan od ključnih krivaca bio je Australijanac Ben Simons, čiji je doprinos u odlučujućim momentima mečeva bio skoro nepostojeći. Ipak, u Fili su istrajni da podrže Simonsa i pomognu mu da popravi šut, njegovu najveću manu.

I dalje nije poznato da li će Simons nastupiti za reprezentaciju Australije na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju.

Ovo leto će za Simonsa biti drugačije od prethodnih. Posvetićemo se detaljima, tačno znamo šta treba da uradimo da bismo pomogli Benu. Možete stalno d aradite, ali ako ne radite na pravi način, to praktično nema efekta. U Filadelfiji sam već čitavu godinu i mislim da sam identifikovao šta treba da radimo da bismo obavili posao. Neće biti lako. Ipak, biće to posao za koji sam uveren da Ben može da ga uradi”, izjavio je trener Filadelfije Dok Rivers.

Ne krijemo činjenicu da Ben mora da postane bolji šuter, naročito sa linije penala. Mora da bude samouvereniji. Ako se to dogodi, drugi aspekti njegove igre će se poboljšati. Želimo da bude igrač koji deset puta po utakmici šutira penale”, rekao je šef struke Siksersa.

Simons je imao 10,7 poena, 6 skokova i 7,8 asistencija prosečno u seriji s Hoksima, samo triput je šutnuo iz igre na koš u svim četvrtim četvrtinama, dok je najveća boljka ipak šut sa penala: 32 posto, uz čestu taktiku Hoksa da ga namerno fauliraju.

Komentari

Vaš komentar