Peno za SK: Uželeo sam se igre, Aito me je iznenadio

Nemačka 7. jun 202018:44 > 19:00
Boris Streubel/Bongarts/Getty Images

Srpski košarkaš Stefan Peno govorio je za Sport klub o utiscima nakon povratka na teren. Bio je to povratak košarke nakon višemesečne pauze zbog pandemije virusa korona, ali i njegov lični povratak posle 16 meseci pauze zbog povrede kolena.

Srpski internacionalac je u pobedi Albe nad Frankfurtom 81:72 postigao pet poena, za pet minuta na terenu. 

Super je bio osećaj kročiti na teren posle toliko vremena. Ja mislim da je prošlo 16 meseci, ali sada je sve to iza mene. Nastavljam dalje, dobro se osećam. Jedva čekam da vidim šta će biti dalje„, počeo je Peno za Sport klub i dodao:

„Sigurno sam jedan od retkih igrača kojima je dobro došla ova pauza. Iskoristio sam je na najbolji mogući način. Ostao u Berlinu sve vreme, radio terapije, išao na treninge, radio na svemu. Mogu da kažem da mi je dobro došlo sve to. Kupio sam malo vremena, ispalo je dobro za mene„. 

Za ekipu iz Berlina je to bio prvi trijumf u finalnoj grupi, kako će odigrati nastavak šampionata u Nemačkoj. 

„Uželeo sam se košarke, kako da se ne uželim? Pokušao sam da radim šta treba za ekipu, kao i pre. Fokusirao sam se na to najviše. Bilo je malo treme i frke pre zvižduka, ali čim utakmica počne sve se to zaboravi i samo napred, šta god treba da se radi za ekipu“

Peno je istakao i koliko mu znači poverenje koje mu je ukazao trener Aito Garsija Reneses. 

„Najveća pomoć i podrška je to što me je stavio u prvu petorku, ali i to što me je stavio u sastav ekipe uopšte. Sinoć kada je rekao kojih 12 će biti u sastavu, to me je iznenadilo. Zahvalan sam na tome. Uvek on ima neki savet i pruža podršku, vraća ti samopouzdanje. Mislim da sam u dobrim rukama„, rekao je srpski plejmejker. 

Španski stručnjak je sa igračima razgovarao i o ciljevima i ambicijama Albe u završnici sezone, kakvu niko nije planirao. 

„Pre početka turnira smo imali jasan cilj, da se što bolje uigramo. Svi smo bili odvojeni i nismo trenirali timski dve ili tri nedelje. Bilo je tu doziranja, pa jedan jak trening da malo liči na ritam utakmice. Prvi ciljevi su nam bili da se uigramo i da što bolje odradimo naše stvari. Ne možemo ništa da se skautira i očekuje. Idemo dan po dan, utakmicu po utakmicu, pa ćemo videti dokle ćemo dogurati“, istakao je Peno. 

Kompletan razgovor sa Stefanom Penom pogledajte OVDE