Novi istorijski korak košarke u kolicima

Košarka 11. feb 202115:10 > 15:30
Reprezentacija Srbije u košarci u kolicima
Foto: SKKS

Posle uspešne provere kandidata za reprezentaciju Srbije u Banatskom Karlovcu 6. februara, na red dolazi i organizovanje prvog turnira reprezentacija na tlu Srbije od osnivanja Saveza košarkaša u kolicima Srbije, daleke 2004 godine. Bojnik, mala opština na jugu Srbije, biće 13. februara domaćin ovog istorijskog događaja na kojem će, pored nacionalnog tima Srbije, da učestvuju i najbolje selekcije Bugarske i Crne Gore.

Selektor, ujedno i reprezentativac Srbije, Slobodan Banjac, pozvao je sledeće igrače: Željka Ćirkovića, Draženka Mitrovića i Bojana Cvijanovića (Singidunum), Zorana Jeremića (Soko Beograd), Filipa Jovanovića (Tigar Paraćin), Aleksandra Jovanovića i Dragana Sikimu i Predraga Šarenca (Bijeljina), Nemanju Vukašinovića i Lazara Makulovića (Despot Beograd) i Aleksandra Dinića (Nais).

Na spisku se nalazi šest igrača, osvajača srebrne medalje na poslednjem Evropskom prvenstvu C divizije. Zbog boleti izostaju Goran Vezmar (Dunav 2016 Apatin) i Vilijam Maksimović (Soko Beograd), dok Elvis Fakić, Boban Stanković, Željko Likić, Miljan Grujić i Avdija Destani nisu mogli da se odazovu ovom prilikom, usled obaveza u inostranim klubovima.

Izuzetno mi je drago što ću ponovo da budem sa svojim momcima na ovom jedinstvenom sportskom događaju i to u okolnostima u kojima se ceo svet nalazi. Nas čeka Evropsko prvenstvo u Grčkoj u drugoj polovini godine i svaka utakmica je odličan test za mlade igrače koji konkurišu za nacionalni tim“, istakao je Banjac.

Kapiten reprezentacije, Željko Ćirković, ne krije zadovoljstvo i odgovornost zbog nastupajućih izazova.

Zbog povrede sam propustio prošlogodišnju utakmicu u Beloj Palanci, koja je bila prvi nastup naše reprezentacije na tlu Srbije. I ovom prilikom želim da budem deo istorije koju stvaramo već nekoliko godina, da kao kapiten pomognem mlađim saigračima i ujedno im pokažem kako se postaje reprezentativac“, poručio je Ćirković.

Predsednik SKKS, Vladimir Kuzmanović, sa mnogo entuzijazma i posvećenosti radi na popularizaciji i napretku košarke u kolicima.

Hvala Bojniku, opštini i sportskom savezu kao i svima koji će učestvovati u ovom divnom događaju. Iako neće biti publike, gledaoci će moći da prate sve tri utakmice uživo, na “South Media Youtube kanalu” i, kao i uvek, verujem da će uživati u igri naših momaka“, dodao je Kuzmanović.

Turnir u Bojniku počinje 13. februara utakmicom Crna Gora – Srbija u 12 časova, posle čega sledi svečano otvaranje i duel Crna Gora – Bugarska, a poslednji meč, Srbija – Bugarska, biče okršaj učesnika minulog Evropskom prvenstva C divizije, na kojem se ove selekcije nisu sastale.

Komentari

Vaš komentar