Beograd 3×3 liga: Đorović MVP 2. kola

Podeli:
SK

Odigrano je drugo kolo Beograd 3x3 lige, a tu rundu su otvorile ekipe Bubašvaba i Marsovaca, što je predstavljalo mali beogradski ligaški derbi. Neočekivano, pobedu je odnela ekipa Bubašvaba 2:1 (13:19,16:11,15:6). Filip Obradović je olraund partijom vodio svoj tim do pobede i zaslužene deobe prvog mesta posle drugog kola. Ekipu Marsovaca je Miloš Jevtović je nosio na leđima koliko je mogao, ali to nije bilo dovoljno za pobedu.

U duelu drugog para Novkol je slavio protiv SCG sa 3:0 ( 20:19, 21:14, 22:10), a predvodio ih je, za sada, najbolji igrač lige Nemanja Đorović, koji je postigao 32 poena u ovom kolu. Pratili su ga Vladimir Daničić sa tri vezane, bitne dvojke u drugom meču i Vukadin Milićević, koji je bio neprikosnoven ispod koša. U ekipi SCG istakao se standardni Petar Kuburović sa više od polovine poena svoje ekipe, tačnije, 23. Njegovi saigrači su dali poslednje atome snage da prelome rezultat u svoju korist, ali iskustvo Novkola je presudilo. Važno je napomenuti da je ekipa SCG ubedljivo najmlađa u ligi i da su iz utakmice u utakmicu sve bolji.

Treći par drugog kola, činili su Palkis i Fleš, a u veoma neizvesnoj borbi trijumfovao je Fleš, 2:1 u partijama (21:17,15:21,17:18). Dragan Potić iz Palkisa odigrao je neverovatnu partiju, ne samo sjajnim šutem iza linije 6.75 metara, već je u prvom meču postigao čak sedam dvojki i u tom segmentu, postavio rekord lige. Sjajnom Potiću parirali su Mateja Prišing i Andrija Bojović, koji su na svaku dvojku Palkisa uzvratili duplom merom. Filip Simeunović je bio dominantan ispod koša sa nekoliko važnih poteza u odlučujućem meču, baš kao i njegov mlađi brat Uroš, koji je ujedno najmlađi učesnik lige.

Poslednji, četvrti par drugog kola, bio je i pravi derbi, igrali su KGB Filigran i 2×3 Prašina, a na kraju je neočekivano pobedila 2×3 Prašina (21:14,21:12,20:21), predvođena odličnim Nikolom Tašićem, koji je pogađao za dva poena sa svih strana. Igrači KGB-a jednostavno nisu imali rešenje za njega. Ostali pojedinci u 2×3 Prašina su imali podjednak učinak i pomogli da njihov tim stigne do malog iznenađenja. KGB nij imao svoj dan u prva dva meča i time su ostavili mnogo prostora 2×3 Prašini za pobedu. Vredi istaci odličnog olraund igrača Zlatana Omanovića, koji je davao nadu svojoj ekipi, ali nije imao dovoljnu podršku saigrača za pobedu. Aleksa Ristić, jedan od najboljih šutera lige nije bio na uobičajenom nivou, kao ni Milenko Ljušić.

Armagedon je pobedio tim Blekmona službenim rezultatom 3:0.

SK

Titula najkorisnijeg igrača, MVP drugog kola, pripala je Nemanji Đoroviću iz Novkola, a pored njega u najboljoj trojci kola su: Matej Prišing (Fleš) i Nikola Tašić (2×3 Prašina).

Od narednog kola još tri ekipe se uključuju u takmičenje i očekuje se uzbudljiva borba do finala.

 

Komentari

Vaš komentar