Cenjen u Kini – Kesar preuzeo Tjanđin

Ostalo Košarka 29. jul. 202118:513 komentara
Podeli:
Aleksandar Kesar
Guliverimage

Srpski trener Aleksandar Kesar sledeće sezone predvodiće ekipu Tjanđina koja se takmiči u elitnoj kineskoj ligi.

Četrdesetdevetogodišnji stručnjak izuzetno je cenjen u najmnogoljudnijoj zemlji sveta, a Tjanđin biće mu treći klub u CBA ligi – prethodno je vodio Šandong i Fuđian po dva puta.

Već osam godina sam u Kini, imao sam mnogo uspeha i već sam se navikao da ovde dobijam mnogo bolje ponude nego od klubova iz Evrope,“ rekao je Kesar za Sport Klub i nastavio:

Povezane vesti

Sama činjenjica da mi je Tjanđin treći klub u Kini dovoljno govori za sebe. Jednostavno, dobio sam ponudu koju nisam mogao da odbijem. Nijednom inostranom treneru nije pošlo za rukom da kao glavni trener predvodi tri kluba iz CBA lige. Zaista sam počastvovan.

Nova sezona u kineskom šampionatu počinje u oktobru, a zbog epidemiološke situacije i ograničenja još nije poznato da li će 20 klubova imati mogućnost da angažuju inostrane košarkaše.

Kesar je od 2004. do 2007. bio asistent u stručnom štabu Duška Vujoševića u Partizanu, radio je i kao pomoćnik Dušanu Ivkoviću u reprezentaciji Srbije (srebro 2009. na EP) i Olimpijakosu (osvojio Evroligu 2012), dok je u Evropi samostalno predvodio Mega Akva Mont, Ural i Azovmaš.

Kao selektor Univerzitetske reprezentacije Srbije osvojio je srebro 2007. i zlato 2009.

Komentari

Vaš komentar