Jubilej Dragana Vukovića: 300 utakmica na klupi Zvezde

Ostalo Košarka 20. mar. 202111:54
Podeli:
KKŽ Crvena zvezda

Trener košarkašica Crvene zvezde Dragan Vuković u utakmici polufinala Kupa Milan Ciga Vasojević u Vršcu proslavio je jubilej – 300. put je vodio ekipu.

Pre početka poslednjeg treninga pred start polufinalne serije plej-ofa, prvotimke su svom treneru uručile prigodan poklon – dres sa brojem 300, koji simbolizuje broj utakmica.

Dragan Vuković je bio pomoćni trener u sezoni 2002-03. Zoranu Kovačiću “Čiviji”, a prvi trener je postao 2013. godine. Crvenu zvezdu je u prvoj sezoni predvodio do finala regionalne lige i domaćeg šampionata. Doneo je klubu prvi trofej posle 12 godina pauze – Kup Milan Ciga Vasojević u Vrbasu 2016. godine, a zatim i tri uzastopne titule šampiona države, među kojima je i 30. titula, koja je “prišila” i treću zvezdicu iznad grba, 2018. godine.

Ukupno je osvojio šest trofeja, po tri nacionalne titule i Kupa Milan Ciga Vasojević, uz pomenuto finale regionalne lige i dva uzastopna Fajnal fora WABA lige. U mlađim kategorijama je osvajao šampionske titule u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.

Na 300 utakmica ostvario je 216 pobeda.

Komentari

Vaš komentar