Iz NBA u Zagreb: Čovek u neverici – autobus, cimer u sobi…

Ostalo Košarka 29. avg 202114:05 > 14:284 komentara
Podeli:
Ronald Martinez/Getty Images)

Krunoslav Simon, jedan od najboljih igrača Evrope, momak koji je osvojio titulu u Evroligi sa Efesom, bio je gost podkasta Inkubator, tokom kojeg je pričao o zanimljivim detaljima iz bogate karijere.

Tokom pomenute karijere, Simon je branio boje Zagreba, Unikahe, Lokomotive Kuban, Milana i Efesa. Krunoslav je osvajao titule u Hrvatskoj, Italiji, Turskoj, ali je definitivno najveći uspeh ostvario u sezoni koja je ostala iza nas.

Tokom razgovora sa koleginicom iz Hrvatske, Simon se prisetio perioda koji je proveo u ekipi Zagreba, kao i sada već legendarnog “lokauta”, kada je veliki broj NBA igrača stigao u Evropu. Jedan od njih je bio Ti Džej Ford, koji je stigao upravo u Zagreb.

“U to vreme smo između ostalog igrali u Evroligi, a momci iz NBA su dolazili u Evropu dok je trajalo lokaut da bi ostali u formi, da ne bi stagnirali. Ti Džej Ford je stigao kod nas. Odličan igrač, nema nikakve dileme, ali nikada neću zaboraviti kakve je šokove doživeo u kratkom periodu, koliko je proveo u Zagrebu”, rekao je Krunoslav Simon, pa nastavio:

“Prva utakmica je bila u Kragujevcu. Treba nam više od deset sati autobusom do tamo. Ti Džej dolazi, slika autobus, a posle sat vremena me pita, kada stižemo na aerodrom. Kada sam mu rekao sa se opusti, da nas čeka jedanaest sati vožnje, te da kupi dve koka kole na pumpi i uživa u vožnji, nije mogao da veruje”.

Euroleague via Getty

Simon je nastavio sa izlaganje o kratkom boravku Ti Džej Forda u Zagrebu, koji je odigrao tri utakmice za ekipu iz glavnog grada Hrvatske:

“U kakvom šoku je bio posle autobusa, najbolje govori podatak da u Kragujevcu nije uspeo da postigne poen. Nije znao gde se nalazi. Bilo je na svu sreću i lepih trenutaka. Igrali smo protiv Panatinaikosa u prepunoj OAKA areni. Bio je oduševljen, pita – kada ćemo ponovo, ja mu kažem nikada. Ubrzo se vratio u NBA”, rekao je Simon i dodao:

“U pomenutom Kragujevcu, dodatni šok, ako zanemarimo autobus, bila je činjenica da je po dolasku na meč, shvatio da će imati cimera u sobi. Nije znao čovek, šta ga je snašlo. Mogu da zamislim kako smo mu izgledali mi ostali koji smo igrali karte da bi ubili vreme na putu, jer tada nije bilo interneta, pametnih telefona i brzih mreža”.

Podsećanja radi, Ti Džej Ford je tokom NBA karijere branio boje Milvokija, Toronta, Indijane, San Antonija….

Komentari

Vaš komentar