Splićani podsetili na najbolji meč Zorana Sretenovića

Ostalo Košarka 29. apr. 202218:021 komentar
Podeli:
You Tube

Brojni poklonici košarke u regionu emotivnim porukama opraštaju se od Zorana Sretenovića, koji je preminuo u 58. godini života usled srčanih problema.

Od prerano preminulog Zorana Sretenovića oprostio se i košarkaški klub Split, nalsedik čuvene Jugoplastike, tri puta šampiona Evrope, u periodu od 1989. do 1991. Godine. Deo tog tima, u sva tri navrata, bio je i legendarni plejmejker Sretenović. On je sa Dalmatincima osvojio još četiri titule prvaka Jugoslavije i dva kupa. 

Split je objavio emotivnu poruku, uz podsećanje na jednu od najboljih, ako ne I najbolju partiju ovog košarkaškog genija. Bilo je to gostovanje Ciboni u Zagrebu, Ciboni sa Draženom Petrovićem, u sezoni 1986/87. 

Do tada Zagrepčane niko nije savladao u novoj dvorani, koju Hrvati danas zovu Draženovim domom. Imala je Cibona u tom susretu pet poena viška, ali je meč rešio upravo Sretenović, sa dve fantastične trojke u završnici. Vredi još jednom se podsetiti majstorija plejmejkera za kojeg su bivši saigrači rekli da je imao “kompjuter u glavi”.

Komentari

Vaš komentar