Ostojić: Radujemo se izazovima u Banjaluci

ABA League 17. jan. 202113:321 komentar
Podeli:
Djuro Ostojic
Djuro Ostojic

Košarkaši Studentskog centra otputovali su za Banjaluku, gde će od 18. do 24. januara učestvovati na drugom od tri turnira ABA 2 lige. Izabranici Nenada Trajkovića imaju skor 4-0, a slede dueli sa ekipama MZT Skoplja, Gorice i Zlatibora.

Pored toga, treba naglasiti da popularni “studenti” iz Podgorice nisu osetili gorčinu poraza u šampionatu Crne Gore, gde imaju skor od 9-0, a stigli su i do četvrtfinala Kupa, gde će se za plasman na finalni turnir, boriti protiv Mornara iz Bara.

Međutim, sada su sve misli usmerene ka iskušenjima u Banjaluci, ka nastavku borbi za mesto u TOP 8 fazi drugog po rangu regionalnog takmičenja.

Dolazimo na turnir kao neporažena ekipa u oba takmičenja, igraćemo protiv tri jaka protivnika, Gorice, Zlatibora i MZT Skoplja, ali nam je glavni cilj da idemo iz utakmice u utakmicu. Činjenica da nismo do sada poraženi nas čini zadovoljnim, ali nas nije opustila. Te utakmice su nam samo dale motiv da predano radimo u cilju unapređenja individualnog kvaliteta igrača. Radujemo se izazovima koji slede„, izjavio je sportski direktor Studentskog centra Đuro Ostojić i nastavio:

Sigurno da za sada možemo biti zadovoljni što se tiče rezultatskog dela, kako u ABA ligi tako i u šampionatu Crne Gore. Kao i svi drugi timovi imali smo dosta prepreka kada je u pitanju kontinuitet treninga zbog same situacije sa koronavirusom. Taj nedostatak treninga se i odrazio na igre koje smo pružali u poslednje vreme. Iako su rezultati dobri, kvalitet igre nije bio na nivou, na kojem želimo da bude.”

Projekat razvoja mladih igrača već daje rezultate.

Sigurno da možemo biti zadovoljni razvojem pojedinih mladih igrača s obzirom da pokazuju da se od njih može očekivati veće stvari u budućnosti. To nam je dobar pokazatelj da čitav projekat razvoja mladih igrača već daje rezultate i sigurni smo da je to pokazatelj da u periodu koji je pred nama treba ulagati u mlade igrače, jer verujemo da će je oni iskoristiti na pravi način.“

Studentski centar u kompletnom sastavu kreće u Banjaluku, a u odnosu na turnir u Čajetini biće osetno jači, jer će u sastavu tima biti reprezentativac Crbe Gore, Filip Barović, koji se vratio na parket posle teške povrede kolena i pauze od šest meseci.

KK Studentski centar
Komentari

Vaš komentar