Radović: Ne odričemo se WABA trona

Podeli:
ŽKK Budućnost
ŽKK Budućnost

Košarkašice Budućnosti vraćaju se takmičarskim obavezama nakon pauze zbog obaveza reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Podsećanja radi, za razliku od košarkaša, košarkašice su stigle do smotre najboljih selekcija Starog kontinenta.

Izabranice Vladana Radovića će u pretposlednjem kolu grupne faze takmičenja u WABA ligi (26. februara, sa početkom u 17 časova), ugostiti bugarsku Montanu. Učesnici finalnog turnira su poznati. Budućnost će tron braniti u konkurenciji sa ekipama Celja, Montane i bugarske Beroe, koja će u polufinale ući sa pol pozicije.

Podmlađena ekipa Budućnost je obezbedila drugo mesto, a u slučaju da pobedi Montanu u meču koji sledi, u polufinalu bi igrala protiv ekipe Celja. U suprotnom, na finalnom turniru će ponovo odmeriti snage Budućnost i Montana.

Finalni turnir WABA lige će se održati 20. i 21. marta, a za sada još uvek nije određen domaćin završnih borbi za titulu koju brani šampion Crne Gore.

Očekuje nas jedan od dva najjača derbija u WABA ligi. Međutim, derbi koji sledi ne dolazi u idealnom momentu za nas, jer imamo kadrovskih problema. Kada to kažem, pre svega mislim na činjenicu da ne možemo računati na prvog plejmejkera Anđeliku Mitrašinović, koja je nakon reprezentativnih obaveza, morala u izolaciju zbog koronavirusa. Povrede muče Anastasiju Drobnjak i Jovanu Savković, ali one će biti u sastavu i nastojati da pomognu koliko mogu”, rekao je trener košarkašica Budućnosti, Vladan Radović i nastavio:

Očekuje nas jako bitna utakmica, iako smo već obezbedili mesto na finalnom turniru u kotu broj dva. Cilj je da stignemo do pobede, da sačuvamo oreol nepobedivosti u Podgorici, koji čuvamo već dve godine. Pored toga, stekli bi ogromnu dozu samopouzdanja pred finalni turnir na kojem ćemo se iako u podmlađenom sastavu, u odnosu na prošlu sezonu, boriti do poslednjeg atoma snage za odbranu trona u WABA ligi”.

ŽKK Budućnost
ŽKK Budućnost
Komentari

Vaš komentar