"Ovo nije kraj srpske košarke, Jelena jedva stoji"

Reprezentacija 21. jun. 20170:54 > 0:57
Podeli:
Tom Pennington/Getty Images

Plejmejker reprezentacije Srbije Ana Dabović je posle eliminacije sa Evropskog prvenstva istakla da je i pored neuspeha ponosna na sve devojke.

Ekipa selektora Stevana Karadžića je u baražu za plasman u četvrtfinale poražena od Letonije i ne samo da nije ostala u trci za odbranu titule iz 2015. godine već je izgubila i šanse da se bori za mesto na narednom Svetskom prvenstvu.

„Nismo ostvarile cilj, ali bez obzira na to moram da budem preponosna na devojke. Dale smo sve od sebe. Samo mi znamo kroz šta smo prošle, evo Jelena ne može da stoji zbog povreda i umora„, rekla je Dabovićeva.

„Stvarno smo pokušale. Žao mi je. Nadala sam se da baš kad nam je teško možemo da ostvarimo viši cilj, a to je bio plasman na Svetsko prvenstvo. U ponedeljak smo se protiv Slovenije vratile, a možda smo u tom meču istrošile energiju i danas nismo imale snage„.

Posle zlata u Budimpešti i bronzane medalje na Olimpijskim igrama 2016. godine usledilo je razočaranje.

Prvenstvo se završava, ali ovo nije kraj za srpsku žensku košarku. Nastavićemo da se okupljamo i nadam se da narednih godina možemo da ostvarimo slične uspehe kao prethodne dve„, istakla je Ana Dabović.