EP U18: 'Orlići' kasno krenuli, pa rutinski slavili

Reprezentacija 30. jul. 201717:45 > 17:47
Podeli:
KSS

Juniorska reprezentacija Srbije ostvarila je prvu pobedu na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj, pošto je u drugom kolu upisala trijumf nad Italijom sa 63:46.

Izabranici Vlade Jovanovića su na startu takmičenja za igrače do 18 godina poraženi od Španije, ali su uspeli da se trgnu i ubedljivo slave protiv ‚Azura‘.

Najbolji u trijumfu ‚Orlića‘ bio je Marko Pecarski sa 15 poena i sedam skokova, a dvocifreni učinak imao je i Nikola Mišković, koji je utakmicu završio sa 11 poena i šest skokova.

Kod Italijana se istakao Mikele Ebeling sa 15 poena i pet ukradenih lopti.

Posle izjednačenog starta utakmice, Italijani su u posle nekoliko minuta uspeli da se ustale u vođstvu. Mladi srpski košarkaši su na trenutke uspevali da se vrate, ali su njihovi rivali uspeli čak da dođu i do dvocifrene prednosti u drugom periodu.

Veliki preokret desio se u trećem periodu, koji su ‚Orlići‘ dobili sa 18:7, a potom su zaigrali još bolje u poslednjoj četvrtini. Tada su napravili ključnu prednost, Italijani su praktično stali i nisu uopšte pretili, pa je reprezentacija Srbije ostvarila praktično rutinsku pobedu.

Naredna utakmica srpske košarkaše čeka u utorak od 13.30, kada će im rival biti Ukrajina.