EP U18: Turska bolja od Crne Gore, Slovenija od Finske

Reprezentacija 1. avg 201717:40 > 17:46
Podeli:
Privatna arhiva

Juniroska reprezentacija Crne Gore (igrači do 18 godina) je porazom od Turske 85:74 završila grupnu fazu takmičenja na šampionatu Evrope.

U prethodna dva kola Crna Gora je izgubila od Rusije sa 81:71 i pobedila Nemačku sa 81:73, a sistem takmičenja je takav da iz sve četiri grupe u nokaut fazu (osmina finala) idu sve četiri ekipe.

Od epiloga duela između Rusije i Nemačke zavisi da li puleni Nebojše Bogavca osminu finala dočekuju da druge, treće ili četvrte pozicije. Neizvesno je i u grupi A gde su Srbija, Italija, Španija i Ukrajina. Tu raspored pozicija zavisi od duela Španija – Italija. U svakom slučaju postoji mogućnost da se u osmini finala međusobno sudare Srbija i Crna Gora. Čak više nego realne. Jer ako Španija pobedi Italiju Srbija je druga, a ako Rusija pobedi Nemačku, Crna Gora je treća.

Provit Turske, Crna Gora, koja je na Evropskom šampionatu u Slovačkoj pokazala dva lica delovala je nemoćnom tokom čitavog meča. Turska je na p

 oluvremenu imala 10 poena prednosti, krajem treće kapitalnih +14 (68:54).

Pitanje pobednika je tada rešeno, jedino se postavljalo pitanje kojim će se rezultatom završiti ovaj duel. Prevagu na tasu Turske doneli su Atar sa 27 i Sajbir sa 20 poena. Kod Crne Gore bolji od ostalih bili su Žižić sa 12 i Cepić sa 10 poena.

Slovenija je u poslednjem meču grupne faze pobedila Finsku sa 90:80. Slovenija koja je u grupi sa Litvanijom, Grčkom i Finskom, takođe, čeka epiloge poslednjih duela iz grupa C i D kako bi saznala sa kim će odmeriti snage u osmini finala.

Potencijalni rivali su BiH, Letonija, Francuska i Slovačka. Prvu pobedu Slovencima doneli su Kralj sa 32 i Mlakar sa 15 poena.