EP U18: Prvoplasirana Srbija u 1/8 finala na Nemačku

Reprezentacija 1. avg 201722:39 > 22:43
Podeli:
KSS

Junorska reprezentacija Srbije (igrači do 18 godina) u sredu u 18 časova u osmini finala Evropskog prvenstva u Bratislavi sastaće se sa selekcijom Nemačke.

Ekipa trenera Vlade Jovanovića je takmičenje u grupi B završila na prvom mestu zahvaljujući iznenađujućem porazu Španije od Italije (68:61) u poslednjem kolu.

Sva tri tima su posle tri utakmice imala po 5 bodova, ali su „orlići“ u krugu bili najbolji (savladali Italiju sa 17 poena razlike, izgubili od „furije“ sa 6).

Nemačka je u grupi A jedini trijumf zabeležila večeras posle produžetka protiv Rusije 69:67, ali to im nije bilo dovoljno da pobegnu sa poslednje, četvrte, pozicije. Prethodno su poraženi od Turske i Crne Gore.

SK

Ukoliko savladaju Nemce srpski juniori bi se u četvrtfinalu sastali sa boljim iz duela Bosna i Hercegovina – Slovenija (13:30). Crna Gora će se za plasman u četvrtfinale boriti sa Španijom (15:45).

Preostali parovi osmine finala: Turska – Ukrajina, Grčka – Letonija, Francuska – Finska, Rusija – Italija i Litvanija – Slovačka.