EP 18: Crna Gora protiv Slovenije za opstanak!

Reprezentacija 5. avg 201719:03 > 19:05
Podeli:
SK

Crna Gora je uspela da se oporavi od poraza u duelu sa Finskom 82:67, posle dobre igre u prvoj (19:4)i poslednjoj (19:13) deonici, pobedila je Letoniju sa 66:55, pa je izborila duel sa 13 mesto protiv Slovenije koja je pobedila domaćina Slovačku sa 62:57.

Pobednik u duelu Crna Gora – Slovenije, sačuva će opstanak u elitnom društu za narednu godinu. Podsećanja radi Crna Gora je prošle godine kao šampion B divizije stigla do elitnog društva, a selektor je kao i sada bio Nebojša Bogavac.

Meč sa Slovenijom je sada biti ili ne biti. Crna Gora je na Evropski šampionat krenula sa ciljem da ostane u eliti a potajno se nadala i boljem učinku. Sada se sve svelo na jedan meč. Utakmica Crna Gora – Slovenija igra se u nedelju sa početkom u 15 časova i 45 minuta. Marko Simonović je odigrao fenomenalno protiv Letonce.

Ubacio je 31 poen. Imao je i 12 skokova. Podršku mu je pružio Slavković koji je takođe imao dvocifren učinak 14 poena i 12 skokova. Kod Letonaca, jedini dvocifren bio je Lacis sa 11 poena. Iz elitnog društva su ispali Slovačka i Letonija, čeka se treći. Crna Gora ili Slovenije. U grupi B, za plasman u elitno društvo boriće se Velika Britanija, Estonija, Hrvatska i Izrael. U polufinalu, igraju Velika Britanija i Estonija, odnosno Hrvatska i Izrael.