Kuzmanović: Hvala Vladi, bio sam privilegovan

Reprezentacija 7. avg 20171:20 > 1:23
Podeli:
KSS

Prvi put od 2009, odnosno četvrti u poslednjih 12 godina juniorka košarkaška reprezentacija Srbije najbolja je u Evropi.

U finalu kontinentalnog prvenstva u Bratislavi ekipa trenera Vlade Jovanovića se revanširala Španiji za poraz iz finala 2011. i sigurnom igrom stigla do krova Evrope.

Nikola Mišković iz Mega Bemaksa proglašen je za najkorisnijeg igrača šampionata, a ponosan na budućnost srpske košarke je direktor reprezentativnih selekcija Vladimir Kuzmanović.

„Ono što verovatno svi već znate, Srbija je novi šampion Evrope za juniore. Nisam mogao ranije da pišem iz razumljivih razloga. Želeo bih da se zahvalim stručnom štabu pod vođstvom Vlade Jovanovića kao i privilegiji da upoznam ove mlade talentovane momke i budem deo jednog velikog uspeha, koji koliko god se činio teškim, verujte, bio je još teži. Ono što je najvažnije Srbija je ponovo na tronu. Živeli!„, napisao je Kuzmanović na svom Fejsbuk nalogu.

Od 11. do 19. avgusta u Podgorici je na programu EP za igrače do 16 godina i još jedna prilika da mladi srpski košarkaši osvoje medalju.

Šampionima Evrope čestitao je i stariji kolega Bogdan Bogdanović.