Đorđević: Odličan turnir, Nedović stiže u Atini

Eurobasket 20. avg 201718:20 > 18:24
Ezra Shaw/Getty Images

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je posle osvojenog tunira u Hamburgu da su mečevi u Nemačkoj mnogo značili jer će u istom ritmu biti odigrano i Evropsko prvenstvo.

Srbija je u Hamburgu ostvarila tri sigurne pobede protiv Poljske, Rusije i Nemačke, a u nedelju je deklasirala domaćina sa 87:56.

„Odigrali smo dobar turnir, tri utakmice u tri dana u ritmu koji nas očekuje na Evropskom prvenstvu. Utakmica sa Nemačkom je usledila bez puno vremena za oporavak posle sinoćnjeg meča sa Rusima, tako da smo odlučili da danas odmorimo neke igrače kojima je pauza bila potrebna. Lazić je u meču sa Rusima dobio udarac u rame, pa je i on danas bio na klupi. Igrači koji su juče manje igrali, danas su imali dobre role i to je pozitivan pokazatelj. Odigrali smo u našem prepoznatljivom ritmu sa jakom odbranom. Turnir u Hamburgu nam je mnogo značio, jer smo iz dana u dan bilji sve bolji. U Atini će nam se pridružiti Nemanja Nedović, koji je u međuvremenu obavio preglede u Malagi i njegov oporavak dobro napreduje.“

Srbija sada putuje u Atinu, gde će od 23. do 25. avgusta učestvovati na Akropolis kupu, a rivali će biti Italija, Gruzija i Grčka.