Milutinov i Pirejci: Ne igramo za reprezentaciju

Reprezentacija 13. nov 201717:36 > 17:55
Podeli:
Turkish Airlines EuroLeague

Šestorica košarkaša Olimpijakosa koji su na spisku svojih reprezentacija za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo potpisali su zajedničko pismo u kojem objašnjavaju zašto ne mogu da se odazovu pozivu selektora.

Nikola Milutinov, Jorgos Printezis, Vangelis Mantzaris, Kostas Papanikolau, Janis Papapetru i Janis Strelnijeks ostaće u Pireju poslednjeg vikenda novembra, kada su zakazane utakmice nacionalnih timova u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

U zajedničkom pismu šestorica košarkaša poručuju:

„Od detinjstva smo se uvek odazivali svakom pozivu nacionalnih timova. Nedeljama smo bili odvojeni od porodica, nismo obraćali pažnju na umor i ignorisali smo mogući rizik od povreda. Treba znati da smo uvek igrali iz ljubavi, poštovanja i zato se nikad nismo žalili.

S obzirom na novi kalendar, moramo da objavimo svoju odluku da nećemo učestvovati u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019.

Nemoguće je i neprofesionalno je da odsustvujemo sa predstojećih mečeva našeg tima u Evroligi, s obzirom na to da smo propustili i pripreme pred sezonu zbog učešća na Evrobasketu 2017.

Nadamo se da će se situacija uskoro vratiti u normalnu i da ćemo opet moći da pomognemo našim nacionalnim timovima.“

Srbija u prva dva kola kvalifikacija igra 24. i 27. novembra protiv Ausrije i Gruzije, a oba meča igraće se u dvorani „Aleksandar Nikolić“ u Beogradu.