Štimac: Pomešana osećanja, teško je

Reprezentacija 24. nov 201722:37 > 22:40
Podeli:
Jamie Squire, Getty Images

Doskorašnjem reprezentativcu Srbije Vladimiru Štimcu uručen je pred početak meča sa Austrijom simboličan poklon povodom 100 nastupa koje je zabeležio za nacionalni tim.

Srbija je slavila u prvom kvalifikacionom meču za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. nad Austrijom 85:64, a košarkaš Efesa istakao je da je na tom meču dobio možda i najveći trofej u karijeri.

To priznanje mi mnogo znači. To je nešto što sam oduvek sanjao. Gledao sam pre moje saigrače Pefija, Bjelicu, Tea. Nadam se da će do toga stići i moj prijatelj Simonović i svi ostali momci“, rekao je Štimac.

Štimac je nedavno objavio da je doneo odluku da završi reprezentativnu karijeru, a priznanje (uramljeni dres sa brojem 100) mu je uručio predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović.

Čudno je malo, pomešana su mi osećanja. Drago mi je da vidim taj dres, ali je i teško, kao i uvek. To je nešto što je obeležilo moju karijeru, taj dres, ti ljudi, ceo tim. Srećan sam što vidim neke mlade momke koji su došli, nadam se da će preuzeti budućnost reprezentacije. Nadam se da će biti bolji i uspešniji od nas“, rekao je Štimac.