"Jedna od najdražih pobeda! Gde je sada Štimac?"

Reprezentacija 24. nov 201723:23 > 23:33
Podeli:
Srdjan Stevanovic, Getty Images Sport

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević istakao je da mu je pobeda protiv Austrije na startu kvalifikacija jedna od najdražih u karijeri. On je naglasio i da je "odrađen dobar posao", ali da ekipa mora da se okrene duelu sa Gruzijom u ponedeljak u Beogradu.

Srdjan Stevanovic, Getty Images Sport

Veoma bitna utakmica na reprezentaciju i veoma bitna pobeda. Ne znam koliko je bilo moguće da odigramo na ovakvom nivou. Srećan sam i ponosan što ih vodim. Ovo je jedna od najdražih pobeda u mojoj trenerskoj karijeri. Ne lažem. Bio sam nemiran, možda to nije prava reč, ali željan da dođemo do pobede, jer je ovo neki novi početak s novim ljudima„, rekao je Đorđević posle utakmice i nastavio:

Bio je ovo jedan od najvećih izazova s kojim smo se susreli jer se meč igrao u specifičnoj situaciji, svima poznatoj. Svi su odradili odličan posao za ova tri dana. Poseban je osećaj, a najbitnija je pobeda. Možemo da igramo bolje. Sada je vreme da se odmorimo i spremimo za Gruziju.

On je dodao da su mu u realizacijiplana  njega pomogli Milan Mačvan, Marko Simonović, Stefan Birčević i Miroslav Raduljica koji su već dugo u sistemu.

Đorđević je naveo da će svi igrači i dalje biti u reprezentaciji, kao i da će naknadno odlučiti da li će priključiti igrače iz Crvene zvezde.

„Zahvaljujem se svim klubovima koji su pustili igrače, a posebno Zvezdi. Imali su juče težak meč. Na nama je da odlučimo da li vredi da ih priključimo za ovaj kratak period i uvedemo ih u trening“, istakao je selektor i zahvalio publici na podršci.

„Reprezentacija u bilo kom sastavu zaslužila je da se dvorana „Aleksandar Nikolić“ ispuni do poslednjeg mesta. Samo ne zahvaljujem Vladimiru Štimcu. Rekao je da će uvek biti tu, a gde je sada?!“, rekao je Đorđević uz osmeh.

Šalim se, on je stvarno ljudina. Veliko mu hvala. Apsolutno je zaslužio uramljeni dres„.