Iniges: Igra CG ne zavisi od Dubljevićeve ili Džonson

Reprezentacija 8. feb. 201815:50 > 15:55
Podeli:
KSCG

Košarkašice Crne Gore u kompletnom sastavu čekaju mečeve sa Slovačkom 10. februara i Islandom četiri dana kasnije. Posle Jelene Dubljević stigla je i Glori Džonson. Dve pobede izabranicama Roberta Inigesa garantuju plasman na EP koje 2019. godine organizuju Srbija i Letonija.

“Neće biti lako. Poznato je da je najteže dobiti mečeve u kojima su bodovi unapred upisani, a takva se atmosfera stvara pred duele sa Slovačkom i Islandom. Slovačka je dobra reprezentacija, pokrivena na svim pozicijama i uveren sam da u Podgoricu dolazi sa ciljem da napravi brejk i odlučujući korak ka plasmanu na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta”, rekao je selektor Crne Gore Roberto Iniges na pres konferenciji i nastavio:

“Imamo problema sa povredama. Jelena Dubljević i Glori Džonson su stigle i biće u sastavu ali još uvek nije potpuno jasno koliko će moći da pomognu, naročito u duelu sa Slovačkom koji je na programu u subotu i koji nam je u ovom trenutku najvažniji. Međutim, Crna Gora je tim. Ne može igra jedne selekcije da zavisi od jedne ili dve košarkašice, pa makar to bile Jelena Dubljević i Glori Džonson. Očekujem da sve devojke koje budu u sastavu pruže maksimum kako bi stigli do cilja a to su dve pobede i plasman na Evropsko prvenstvo. Nadam se da ćemo imati i podršku navijača jer je ova mlada i talentovana generacija to zaslužila“.

Utakmica sa Slovačkom je na programu 10. februara, četiri dana kasnije na istom mestu u dvorani “Verde” Crna Gora će ugostiti Island. Oba meča počinju u 19 časova. Posle dva odigrana kola Crna Gora ima skor 2-0, BiH i Slovačka 1-1 a Island 0-2.