Đorđević: Lice mi se ozari… Potreban je svaki glas

Reprezentacija 19. feb 201820:54 > 20:57
Podeli:
KSS

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević samo dan posle osvajanja Kupa Nemačke sa Bajernom stigao je u Beograd i okupio nacionatni tim pred duele sa Nemačkom i Austrijom u kvalifikacijama za plasman na Svetsko prvenstvo 2019.

Umoran, ali nasmejan i zadovoljan pozdravio se sa igračima i članovima stručnog štaba, iako mu nije svejedno zbog povrede Stefana Jovića, svog čoveka iz minhenskog Bajerna.

Znamo šta nas čeka u sledeća dva meča. Uvek mi se vrati najiskreniji osmeh na lice kada vidim ove momke i sve ljude sa kojima radim. U petak nas očekuje izuzetno važna utakmica, sigurno najvažnija u ovom delu kvalifikacija. Oni su jako dobra ekipa, u usponu. Novi trener Henrik Redl je uspeo da unese novu energiju i njihovi igrači imaju jako dobar odnos prema nacionalnom timu. Mislim da će, uz igrače iz NBA lige, biti izuzetno kvalitetna ekipa, ekipa za maksimalni repsekt u budućnosti. Rastu, imaju odlične mlade selekcije, liga raste, sve to njima ide na ruku, ali na nama je da gledamo u svoj tanjir. Moramo da vodimo računa o onome što mi treba da radimo, da dođemo do pobede i onda se okrenemo duelu sa Austrijom,“ rekao je Đorđević, koji očekuje veliku podršku svom timu u Frankfurtu.

Kažu da je dvorana rasporada. U kojim smo procentima mi protiv njih videćemo u petak. Očekujem naše ljude, svaki glas mnogo nam znači da probamo da pobedimo.

Povreda Jovića zatekla je legendu srpske i evropske košarke.

Print screen/SK

Jović je finalni meč protiv Albe završio šepajući. Posle ukradene lopte i jedne konte udario je nogom u reklamu i noga je otekla. Kasnije, kada je u Minhenu izašao iz autobusa bio je na štakama. Uradio je danas magnetnu rezonancu, doktor je u kontaktu sa profesorom Radovanovićem, poslao mu je sve potrebne analize. Plan je da u sredu uradi još jednu kontrolu i u četvrtak nam se eventualno priključi. Ostao je u Minhenu da radi sa fizioterapeutima, tamo ima sve uslove za oporavak i videćemo da li će moči da se priključi. Sistem mu je poznat i neće biti problem da nam se naknadno priključi. Bilo bi jako dobro da uspe da se sredi. Njegova povreda za mene je bila veliko iznenađenjem.

Osvrnuo se Đorđević i na stanje Vladimira Lučića, koji će preskočiti i ovaj „prozor“ i kapitena Milana Mačvana.

„Lučić je imao jako nezgodnu operaciju i još nije uradio kompetan trening sa ekipom. na finalnom tutniru kupa plan je bio da odigra jednu od dve utakmice sa malo većom mintuažom. Juče je na terenu bio 15 minuta uz izuzetnu karakternu ulogu i požrtvovanost. Igrao je pod injekcijama, oseća šraf i svaki njegov izlazak na teren je kontrolisan. Hteo je da pomogne klubu i veliko mu hvala. Nažalost nije dobro da uđe u ovakav rad sa reprerentacijom, potrebni su mu treninzi.

KSS

Mačvan je operisan pre mesec dana i već je ostavio štake. Trenira, on ne prestaje, samo traži da radi. Bio je sa nama na Kupu i dao je veliki doprinos. Doneo je veliki kvalitet, jednu svežinu,“ naglasio je Đorđević.

Bajern je posle 50 godina osvojio nacionalni kup, odnosno prvi trofej od sezone 2013/14. kada su Bavarci sa Svetislavom pešićem bili šampioni Nemačke.

„Važno je za klub, za sve ljude koji rade sa toliko žara, profesionalnosti i ljubavi za sve nas. Osvajanje trofeja zacrtali smo kada smo se okupili prošle godine. U velikim klubovima titule su pred svaku sezonu cilj. Ja ne bežim od toga. Smatram da je naša dužnost da takvom klubu doprinesemo radom, kvalitetom, željom, poštovanjem i odnosom prema radu mu omogućimo da dođemo do mečeva koji odlučuju o titulama. Za to se živi, za to se igra. Klub je u dobrom momentu, atmosfera je sjajna i cela ta hemija koju smo izgradili. ovo je potvrda da je put dobar i malo zadovoljstvo pored samog trofeja,“ istakao je Đorđević.