Dajte bacanja: "Orlovi" na popravnom u Beču

Reprezentacija 24. feb 201820:33 > 25. feb 2018 11:33
Podeli:
Turkish Airlines EuroLeague

Košarkaška reprezentacija Srbije odmeriće snage sa Austrijom u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine, posle poraza od Nemačke, a "Orlovi" će pokušati da poprave utisak u nedelju od 20 časova i 20 minuta.

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević govorio je za medije pred novi meč kvalifikacija za svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine, a osvrnuo se i na poraz od Nemačke u prethodnom meču.

Nemačka selekcija bila je bolja od Đorđevićevih izabranika rezultatom 79:74 u trećem kolu kvalifikacija za Mundobasket u Kini 2019. godine.

Nakon poraza Đorđević je naglasio da su neki igrači bili opterećeni značajem susreta.

Nemci su tako naneli prvi poraz selekciji Srbije. Ekipa Henrika Redla je tako zadržala maksimalan učinak posle trećeg kola G grupe.

Pred novi meč selektor srpskog tima je rekao:

Moramo da obnovimo energiju pred novu utakmicu. U trenutnom sistemu takmičenja svaki meč je izuzetno važan i svakom protivniku pristupamo sa mnogo poštovanja.“

Pred novi duel sa Austrijom ne smemo da razmišljamo o utakmici protiv Austrije u Beogradu jer, pre svega, mi nismo isti tim, a i oni imaju dvojicu novih igrača. Moramo maksimalno da poklonimo pažnju svim principima koje smo uvežbavali, ali i da pogađamo slobodna bacanja.“

Austrija će dočekati Srbiju u Beču, a plasman u drugi krug kvalifikacija obezbediće tri najbolja tima. U drugi krug se prenose bodovi osvojeni protiv timova koji su prošli prvi krug kvalifikacija.

Na vrhu tabele Grupe G nalazi se Nemačka sa šest bodova, Srbija je druga sa bodom manje, Gruzija ima četiri, a Austrija dva boda.